[IVE]香港專業教育學院2022年入學攻略

962 回覆
23 Like 25 Dislike
咁要睇自己係咪有心讀
我見人yc / fd 上嚟都有3.9
如果想hea 讀就唔應該揀it

最記得有一屆最後畢業係原本嘅1/3 定 1/4
聽落SE都幾難讀 好多人都讀唔掂
成4份3人畢唔到業
個啲SDD 係要讀啲咩?
廢科 唔計GPA 基本上出席夠70% 功課交齊就pass
咪信人啦
讀HD咁多人畢唔到業既話
政府仲唔剷起IVE咩
沙田SE近年d比賽稱霸
可以玩翻一一兩個寫落CV搵工好有用
同埋d老師都幾supportive 又後生

不過 如果冇心讀 真係唔好讀
有心讀 博盡無悔
咪撚讀SE,屌你老母
有冇師兄有ITP 4522 Software Project Management & Quality Assurance 既汁
背書科
背到變傻閪 啲content 冇頭冇尾 methodology 就俾張鳩屎圖你睇 點撚明啊
cee唔洗博架喎 成科冇考試淨係交功課
瞓住讀都畢到業
ive attendance 係咪計個科總時數x 0.7咁計?
今屆青衣SE入學132人,直到宜家已經得返110人。宜家我ITP4522同ITP4909都跟唔上,week1開始就聽唔明。試埋個Test,如果唔掂就quit了。
讀SE不如讀EE
無EXAM真係好正
工程係得cee成科先冇exam
其他全部都有exam
4522唔緊要 我都幾肯定係lecturer 同lecture 既問題
4909 畫圖只要畫出make sense 既圖應該就得 因為你睇翻佢啲lab answers, lab講既, 佢錄既片, 次次個答案都有少少出入
hd揀個科得青衣觀塘有,邊度好
梗係青衣
邊度近自己就邊度。
4909我成日都唔係好聽得明 我果邊miss 又無錄片 有冇人有4909 既片可以share
4522 我都唔係好聽得明 不過呢科吹水科 年年都係出一樣既題型 操吓pp應該問題不大
轉過黎讀cee啦 讀少d科呀
已經有兩個cee同學收到hku offer喇
總之就咪揀讀SE啦 過來人
宜家仲有chatgpt 讀it玩完架喇

反而讀d有教手藝既硬件科仲好 AI冇可能取代到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞