[IVE]香港專業教育學院2022年入學攻略

962 回覆
23 Like 25 Dislike
好揀後悔讀孖E 讀左一年發現難到仆街根本讀唔掂
仲有無彎轉
Shape係IVE上嘅degree,當然可以傾
如果未有F就頂硬上先。完全頂唔順就quit,今年報其他科。
未有f 因為sem2 sem3都係online 考試都可以出貓
但而家sem4真係聽都唔聽唔明 一頭煙咁 而且都要返去考試 九成肥
幾時先出考試時間表啊!!!!
早報通常都有offer,你有IT HD底就必修,不過你CGPA至少要有2.0
無相關HD底shape唔會收,如果你想報degree就揀UOW嘅CS Top up degree,非相關副學位畢業要讀兩年,相關就淨係讀一年,下個月先開始接受報名。
UOW QS世界排名高過BU 一百名。
到時如果唔夠分入五大我都諗住報UOW Top up,始終UWE喺QS CS科排名係英國尾幾,個排名太後。
課程網址:
https://www.uowchk.edu.hk/study-at-uowchk/find-programmes/programmes-by-study-area/information-technology/bachelor-of-computer-science/
唔該你先
但佢係咪只會認ive HD
其他既相關學歷係咪唔睇
要相關學科副學位
shape 果個幾時會知結果?
UOW果個是咪無part time
Shape 唔收唔會通知你,UOW無part time 。無相關學科而又收嘅part time 得Polyu speed
city scope 果個兩年又無開
CGPA咩黎點睇
已經讀緊,報果陣就咁比HD佢睇
1月會幾號開學
想去旅行
轉去讀電腦工程啦
呢科又冇考試 淨做project交功課 好易讀
Yes
是咪*
讀HD上咩莊啊
又話要上大學,又話要練好畫畫
我見IVE啲莊多數都係FD先上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞