[IVE]香港專業教育學院2022年入學攻略

962 回覆
23 Like 25 Dislike
強烈要求IVE開CS Asso
上年有一個ching收到5個ugc offer

利申 今年我個班有八個人已拎ust offer
有無人預自己sem2就拎F
Sem1
下個月先出Sem 1成績,未知會唔會肥
cgpa 得2.5點算
cee好難架喎 冇考試淨係做功課好難會低分
除非你唔交功課既姐
每科全班平均分都有B range
有d科平均分仲要係A-
你拎60分已經有B grade 夠入u
得一個sem有3其他2左
18分會收
聽yr 2嘅師兄講今年SE升學率跌到六成,本身DSE如果夠分都係ASSO 好
巴打同路人 我都係SE苦主
以前讀過半年asso, 唔鍾意asso咁多通識科
而且讀asso要12萬兩年
Ive hd只需要6萬
咁就唔阻止你了,我宜家讀se hd 嘅目的都係為咗轉行,咁se 教嘅嘢真係較ASSO同degree實用,係衰在我今屆仲教PHP。ive 嘅課程內容每幾年都會改少少,宜家我Sem 2就開始學Python ,聽講19年入學仲未有。而大學基本上仲教緊一零年代初啲舊嘢,好似Poly Comp咁year 4先學嘅PHP同jQuery我哋Sem 2就學,不過呢啲嘢舊到PK出面多數公司都唔用理論上應該要淘汰。

宜家今屆青衣入學有132人,已有近二十人quit ,等到下個月出成績應該會有更多人quit(可能包括我)。建議閣下先自學Train下logic

可以報shape uwe既BEng in ece 又快又平包埋你外國大學學位
就黎要PIN呢幅圖
岩呀 cee有軟件硬件都有教

ive cee世一
master grad
啲卷未難到會肥
比較擔心careless mistake 而冇靚grade
嚟緊宜個sem 仲有data structure & algorithm 含含地了
想問吓BSE HD 呢科算唔算容易升返上(UGC)大學

(本身有數底同physics 底)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞