【亂禁寫】《與學生妹搭黨鐵尾班車入屯瞞...咁就出事》(13)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
“砰!”又有一下槍聲!

的確好遠...但就唔知邊度傳過嚟...

“砰!砰!”聽住遠處傳嚟槍聲...再跟住阿Jill行多陣...轉個彎...就帶到我哋嚟到一間店舖...

“啪”阿Jill一開燈...盞燈就閃爍閃爍...

阿Jill就喺啲紙皮箱裡面摷摷...摷摷...

摷咗陣,阿Jill就拎起...衣物:「嘉惠件病人衫都濕透晒...幫佢換咗先...」

望住阿Jill手上嘅衣物...黑色短袖衫...短褲...仲好似有條...白色嘅...底褲...
Cherry接過啲衣物,阿Jill就幫嘉惠解開胸前嘅衫鈕...

要幫嘉惠除衫...

我同Chris就立即擰轉身!望住出面!

要幫嘉惠換衫都早啲講聲等我哋兩個男仔迴避迴避先啦!

一陣睇到啲唔應該睇到嘅嘢...好老尷㗎嘛!

背住佢哋兩個女仔加個小妹妹...淨係聽到換衫嘅聲...

『你覺得跟住你細妹...真係冇問題?』都係同Chris搵啲嘢講吓...
「我冇諗過有冇問題...」Chris擰擰頭,「我只係知難得搵返自己細妹...唔可以再失去佢...」

『但佢...唔認得你喎...』其實我都唔知係咪應該用“認得”嚟形容...

「但佢的確係我細妹!」Chris相當堅定!

『咁點解佢真係唔認得你...直頭好似唔識你...就連你同佢所經歷嘅過去都唔同...』唔係單單唔認得...直頭好似係認錯人!

「點都唔會認錯自己細妹囉!」Chris仲係相當堅定!

『自己阿哥亦都點都唔會唔認囉...』反轉嚟講都係一樣姐...
Chris冇出聲...只係諗諗...諗諗...

可以諗到啲乜?思考到啲乜?

講真嗰句...而家遇到嘅迷團已經夠晒多...

亦都係得唔到答案...

再遇多一兩個迷團都唔出奇...亦唔見得解得開...

我哋又可以點做?
“灑灑灑灑灑灑灑灑灑灑!”望住出面仲係落住勁大雨...

我同Chris都冇再出聲...

只係默默咁睇住雨景...

黑夜嘅雨景...總係有幾盞大白光...

“砰!砰!”不時仲有槍聲由遠處傳過嚟...

然後...然後...

「都算啱著...」阿Jill把聲就喺背後傳嚟...

換...換好喇?
「估唔到呢度都有小朋友嘅衣物...」Cherry把聲亦由背後傳嚟...

「唔該Cherry姐姐~Jill姐姐~」嘉惠把聲都由背後傳嚟...

我同Chris就慢慢咁擰轉頭...擰轉身...就見到已經著好黑色衫褲嘅嘉惠...

睇起上嚟都真係幾啱身...

阿Jill將嘉惠件病人衫放埋一邊:「你哋曾經去過醫院?」

『係吖...早兩晚...』早兩晚...仲有Angela...

Chris指指我哋:「我都係喺醫院遇到佢哋...」

「哦...」阿Jill點點頭,再喺啲紙皮箱摷摷,「聽講醫院裡面有啲奇怪嘢...」

Chris就接住問:「你係指個女仔?你哋都知?」
阿Jill邊摷摷紙皮邊點點頭:「拎武士刀嘅長白髮女仔...我都係聽報告得知...唔使諗住喺我身上套到啲乜詳情...我知嘅唔係好多...只係叫我哋唔好接近醫院...唔好去冒險...」

『乜都話唔好去冒險...咪搞到好似而家咁囉...』我冷眼打量住阿Jill...

阿Jill拎住兩支水,同一條生命麵包:「你知我哋而家啲咩?」

『資源短缺~又唔敢搵資源返嚟~』照頭先嘅觀察...明顯啦~

阿Jill放好兩支水同條生命麵包喺檯面:「一日最衰都係班狗!」

嗯?一日最衰係班狗?唔係第一日知啦吓話?

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

阿Jill指指檯上嘅生命麵包同水:「食啲嘢先啦...雖然唔係好夠分...」

我同Chris都打量住檯上包生命麵包...同兩支水...

資源真係咁短缺?要捱生命麵包咁慘?
好準時
謝校對
要捱生命麵包咁慘?

就好似飛揚咁
一目十行仲要搵到錯字
資源短缺吖嘛
你應該去做教師
無耐性教書
仲有立入⇒納入
lm
究竟飛揚慘啲定細蚊慘啲
做翻譯又得
謝校對
冇撚
各有各慘
你哋都係要捱麵包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞