【亂禁寫】《與學生妹搭黨鐵尾班車入屯瞞...咁就出事》(13)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
又係喎 講個熊字都係死罪
又可以向前行
差唔多要校對
你都得
校對中
咁多人等嘅今日
就快出
星期一嘛

上回講到阿祖都係繼續講返資源問題!
佢哋發現只有市中心一帶先有資源Respawn!不過因為市中心一帶會有怪物同自爆發生!所以都唔會冒險過去!
其實細蚊都唔明咩Respawn!不過就咁聽就係只有危險嘅地方先有資源補給!
本來佢哋都有唔少資源!不過班狗出爾反爾!
原來呢邊係有狗!喺晒狗屋裡面!
唔係信班狗吖化?
不過佢哋同班狗又有咩關係呢?
咩關係都好啦~總之就係柒咗囉!
阿祖點點頭:「睇嚟你哋都真係幫到手...」
吓?細蚊只係講咗個好簡單嘅事實出嚟咋喎...咁就幫到手㗎喇?
然後在場嘅一男一女就行到嚟細蚊同Cherry身邊...
而阿Jill就行到去Chris身邊...
男嘅就將細蚊身上嘅袋...槍...避彈衣都拎走...仲要望住細蚊件避彈衣上嘅大窿...點點頭...
女嘅就將Cherry身上嘅裝備同物資拎走...
阿Jill就將Chris嘅突擊步槍都拎走埋...
『喂喂...做...做咩吖?』做咩拎走晒佢哋啲嘢吖?
阿祖點點頭,打量住佢哋:「我哋會為大家分配好物資。」
『喂喂...等陣先...我哋好似冇話要幫手...亦冇話要加入喎...』係咪搞錯啲乜吖?
阿祖行埋嚟細蚊面前...面貼面:「冇打算又跟住入嚟?遊覽吖?」
又...又唔好咁講...想清楚返個情況姐...
阿祖好認真咁望實細蚊:「入咗嚟就唔輪到你揀。」
嘩...點解好似上咗賊船咁嘅?
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 06-身陷險境] PART 06

阿祖吩咐阿Jill:「佢哋就立入你嗰隊...你先搵個地方安頓好佢哋。」

阿Jill點點頭:「係!」

喂...真係唔使問我哋意見㗎喎...佢話晒事咁㗎喎...

阿祖再打量住嘉惠:「小妹妹年紀太細...都係由我帶佢去兒童區...」

嘉惠立即攬實我:「唔唔!我要跟住細蚊哥哥!」

我都攬實嘉惠...

我唔會放心交嘉惠俾你哋囉...

講真...我並唔覺得呢個逃生陣線有幾友善...
阿祖揮揮手:「冇所謂...反正我都冇打算要人質嚟要挾你哋...不過佢嘅安全...你哋自己顧好。」

『你放心!我實會好好咁保護佢!』使你講?!

阿祖打量住我:「我諗我應該要講清楚啲...唔好俾佢拖累到我哋。」

唔好拖累...

真係難聽過粗口!

阿祖向阿Jill示意後...

阿Jill就帶住我哋:「跟我嚟。」

阿祖同一男一女繼續研究麻雀檯上啲Floor Plan...

我哋都只好跟住阿Jill行出房...再行出酒樓...
“灑灑灑灑灑灑灑灑灑灑!”一行到出嚟酒樓...出面仲係落住好大雨...

我哋都只係一直跟住阿Jill行...

究竟阿Jill想帶我哋去邊呢?

一路行...一路望望四周...

『呢度都有...古怪字符...』我望住牆身...都有白色嘅...古怪字符...

阿Jill點點頭:「係用嚟防範有突變...雖然喺呢邊一直都冇發生過,但都要防。」

『突變係指...』我望住牆身嘅白色古怪字符...『自爆同變怪物...』

阿Jill帶住我哋行:「當然。」
呢啲古怪字符...睇嚟真係唔係因為見到先會變怪物...

Angela變怪物之時...周圍附近都唔見有古怪字符...

喺自爆又或者變怪物之時...就會睇得明古怪字符...睇嚟真係...但又點解?又會係代表啲乜?

“灑灑灑灑灑灑灑灑灑灑!”大雨嘅晚上...視野好差...只係見到遠處有大白光...

其實出面遠處唔同位置總係有一團團白光...

應該都係射燈...四周都有射燈照射住...

喺黑暗嘅環境...總算叫有啲地方係光猛...
再喺陰暗嘅商場裡面行...上上落落...有啲店舖都有少量物資...亦有人喺裡面看守住咁...

不過啲人睇起上嚟...唔多精神...仲好似手軟腳軟咁...

其實...我都仲係唔知而家呢度係咩情況...

“砰!砰!”突然聽到有兩下槍聲!

好遠...好遠傳嚟嘅槍射!

究竟喺邊度傳嚟?
槍射
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞