英國61歲男子捐血被職員問是否懷孕,男子拒絕回答並即時離場

309 回覆
1354 Like 50 Dislike
唔覺份表有間題
你地假設左填表既一定係個阿伯
但份表就通用既, 無分年齡性別
可能係女人填, 亦可能係上邊個種大肚變性男人填
一陣撞正個大肚變性男,無比依個選項到時出事就有排煩
You竟然是個boy
噉同你個point有乜關係呢
確實係有人嘅gender dysphoria persist啵
而且青春期過咗之後接受hormonal replacement therapy,第二性徵都會keep住存在,然後繼續引起gender dysphoria
平衡利弊咪決定唔同嘅治療方案

然後呢樣嘢同問人有冇懷孕,同「大力宣傳或者鼓吹(乜嘢?)」有乜關係
而家叫個阿伯走去大肚?
我1月生完bb
3月做變性手術成為male
5月去捐血

係極端啲,但唔代表冇可能
無分啊 入邊有部分問題分男人答定女人答
有B唔會比你做
你生完想做都會有段將長既時間做評估
所以無可能
答下有幾難,懶係嘢咁
收表嗰個低級職員邊有話事權
可以括住依條只適用於女性回答咪得
唔排除透過手術方式男人可以懷孕
而且青春期過咗之後接受hormonal replacement therapy,第二性徵都會keep住存在,然後繼續引起gender dysphoria

咁接受任何transgender therapy之後先desist嘅人嘅welfare就唔重要?desister一定要受多啲嘅medical procedure?

然後呢樣嘢同問人有冇懷孕,同「大力宣傳或者鼓吹(乜嘢?)」有乜關係

關係就係我哋唔應該將向gender nonconforming嘅細路宣傳transgenderism係必然嘅出路
同埋無可否認呢個世界絕大部分人都有能力去判斷一個人係男人定係女人
I ask you fill, you just fill la fuck
托馬斯·比蒂原來是一名女性,原名是特蕾西。數年前她做了「變性手術」,不過僅僅是胸部改造手術和睾丸激素治療,沒有對生殖器官進行改造,因此他也是保留了女性的所有懷孕生子的所有功能,通過人工授精的方式,讓自己懷孕,並且順利的產下一女,而後來由嘗試了第二次懷孕,結果仍然非常成功。

// 接受任何transgender therapy之後先desist嘅人嘅welfare就唔重要//

問題你篇paper嘅sample係絕大部分都無接受therapy啵(不論係social transition定puberty blocker)
Indeed, in the current study, there was only one patient who had socially transitioned prior to puberty (at the suggestion and support of the professionals involved in this individual's care) and this particular patient was one of the persisters with a biphilic/androphilic sexual orientation. Second, it should also be recognized that, for the boys seen in the current study, none who were in late childhood and had (likely) entered puberty (Tanner Stage 2) had received puberty-blocking hormone treatment (GnRH analogs) to suppress somatic masculinization (142, 143) until sometime during adolescence.

篇文似乎係講無接受therapy嘅情況下有唔少有dysphoria嘅人會desist
但無話接受完therapy之後好多人desist

你個論點樣得出嚟?

// 我哋唔應該將向gender nonconforming嘅細路宣傳transgenderism係必然嘅出路//

點樣「宣揚」「必然」嘅出路?
wait and see 拖到佢地廿幾歲 性徵出晒嚟先決定藥物治療,又係咪封埋佢地條後路

無可否認呢個世界絕大部分人都有能力去判斷一個順性別嘅人係男人定係女人
判定唔到
老老實實表格唔係不嬲除左yes/no仲有N/A填N/A咪得,有呢個男人都會揀呢個多於y/n
呢啲咪左膠之禍囉
he she it the them x y z xx yy zz乜乜柒柒 諗起都覺得麻撚柒煩
之後女權撚左膠仲可以話點解一講生育就要係生仔?唔可以生女架咩?brabrabra...
其實呢個係咪原則撚
好似太講原則既都麻煩
歐美班左膠唔係當年蘇聯扶植出嚟顛覆歐美社會價值觀嘅工具嚟咩?
個客講明唔可以nullable
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞