Affordable Watches 手錶討論區(14)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
藍面冇咗浸舊味,我都係鍾意悶悶哋
jackroad係咪唔可以免稅?仲有俾代購費?
vinatge 款都係黑面好
小弟最近都買咗 曼谷真係平好多 $4000都唔使就買到
即係要經line同台灣果邊傾?我試過喺佢個網鳩打地址睇睇幾錢,係冇免稅同要收代購費
冇用過 jackroad,twc 就有扣稅嘅,email 問佢嘢都用英文覆
藍鍍膜

呢隻係好難影相
我成日想換咗個bezel佢
大家覺得seiko prospex speedtimer 熊貓款值唔值得買? 都成$4-5000但係都係石英機芯
咁其實依個定價嘅大廠計時款都預左石英
最大問題係同型號之間panda dial炒貴一截姐, 值唔值就睇你有幾鍾意
3千幾都可以玩下嘅,4~5千就不了
睇得上呢隻即係鍾意Daytona個樣啦,其實HK$5000 整得最似而又唔係Homage嘅話都真係得佢,如果你唔介Homage 就可以睇下Pagani Design。

最近有隻SBPY165,不過呢隻都係要食炒同埋得水貨。

我個人就麻麻地啲太似Daytona 嘅錶,因為畀人眼望望嘅話都幾尷尬。
隻pagani design根本一模一樣
自己唔尷尬就係人哋尷尬系列
扒街你 呢個牌子係大陸的,不要
垃圾
形容得好好
咁講又唔公道
GS, citizen, Piaget, Cartier 都有好多高級石英錶
多謝巴打嘅意見 homage 直頭一樣樣 我覺得seiko 熊貓係幾似地通拿 但唔係跟足 啲造功又好似唔錯
石英表係咪都只可以當係玩具玩下? 應該冇機械表咁長命?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞