Affordable Watches 手錶討論區(14)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
如果你係歐洲
咁stowa要兩萬多小小
hanhart 唔玩貴款應該無問題
archimede都可以
bnic大佬又黎引誘人了
Sinn 103

https://www.sinn.de/en/Modell/103_St.htm

推介原因係有計時,有日期,有星期,仲有清晰數字,仲有可以轉嘅計時外圈,仲有200米防水,15000內應該買到,仲要德國錶。

但如果你係絲打,我就唔知推介咩啦。
budget?
hanhart 同nivada 都正
本身想講埋massena lab 但印象中好似係手上鍊
係喎要自動,咁上面有啲唔得喇

唔知呢隻out 唔out bud
其實一直都覺得幾靚
唔該上面咁多巴打
hanhart好靚 好果價錢岩應該會揀hanhart
咁zenith嘅
最近睇中左呢隻oris aquis upcycle
各位巴打點睇
hanhart有年份個logo好似唔係咁靚
仲研究緊D款
[父親的錶,兒子的手]

父親老了,近年做了手術,最近又曾入院,做兒子的,想做一點事孝敬他......

他有一隻omega,50年了,壞了10多年,仍不捨得丟掉。近年我迷上手錶,於是在朋友介紹下去了尖沙咀找師傅維修。

等了一星期,抹油連維修,付了近二千元,終於拿上手。雖然有不小傷痕,總算可以再次行走,暫時日差5秒,以50年的老錶來說可以接受。

拿給老父,雖然他說維修費太貴,但看到他的眼神是欣慰的。期望這份遲來的父親節禮物,能讓他老人家歡喜吧。
孝子,物要有情先矜貴嘅
有樣睇喇,佢隻綠係靚嘅
不過唔係 affordable 了 (8k chf)

2000 幾蚊唔算貴,整到隻錶行得返兼日差五秒,都算扺。
咁啱父親節,時機啱啱好
孝子阿
舊裝Omega 抹油係唔抵,因為隻錶本身價值唔高,但鍾意/有愛係入面就乜都抵番晒
佢隻綠真係好靚,不過機芯綠同黑唔知係咩物料?
有埋 coin edge 圈,如果有黑面就畀錢了

款唔錯,不過唔好再用垃圾8系芯啦
心意無價

用兩支鏡影出嚟感覺唔同
true
唔知呢

原來幫佢整芯間嘢係都幫 cw 整 sh21 嘅
呢隻6497改大三針真係正到仆街
可惜而家stowa已經做唔到了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞