Affordable Watches 手錶討論區(14)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
畀粒ne86/ne88應該會厚一截又貴一截
雖然我會覺得用mecha quartz仲好, 但或者佢地市埋考慮諗法唔同
香港入手價可能都差唔多
但你個人響芭提雅 都好難答實你有冇伏
mecha quartz 我會pass
官方話七分鐘先賣哂,但咁多人見證一 load 即 sold out,根本扼唔到人,個個喺 ig 問有冇人見到個價錢,個個都話只係見到 sold out
完全唔過電
我覺得 ok, 如果唔太貴諗住買
少年,你太無知了
隔離台係深坑,呢邊係浮沙
你點都係要跳落去
Farer
太耐冇戴嘅話可以手動上鏈,俾隻錶行吓,等啲機油唔洗晾乾
佢會有個gear train 最後上返鏈去個mainspring到,同auto 個rotar 一樣原理,只不過rotor係用你隻手嘅movement加gravity,手上鏈就顧名思義用你隻手,兩方法都會分別經兩組齒輪wind個mainspring
影張先
有無巴絲有留意Furlan Marri?
6月24日開始可以pre-order佢哋第一隻機械錶。
十五十六中⋯⋯

呢個牌子上年(定前年)先成立,出咗五款石英錶,走Vintage 風格,其中Mr Grey攞咗GPHG嘅一個大獎,之後就大幅升值,一度升價十倍,所以今次出機械錶都受到相當嘅注視同期待。

多謝巴打們教路。
其實隻錶賣幾錢?
好靚,但唔知點先買到
黑sector dial依轉唔order就冇, 之後會唔會出其他色嘅機械款冇人知
有愛唔好等
有啲掙扎
今次個款都靚,但其實我更鐘意上年果幾款,有對比之下令我有啲猶豫
另外,Furlan接受訪問話遲啲會出透底新款,不過唔會係限時款,稀有性一定低啲
但上年嗰幾款炒到飛起
成皮野買隻mecha quartz, 就算話拎過獎都唔捨得
同意
如果係上年果幾個design做少少變奏出機械款就一流
Black sector典多兩日再決定
我都唔知,睇唔到價錢
jomashop 訂
2星期多d
話雖如此,如果呢隻肯再出,就算賣10k我都會買
個面、啲字樣再襯埋隻綠色真係靚到癲

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞