[航空]連登飛機膠討論區73

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
今年暑假delay到痴曬線
咁啱嗰時喺歐洲旅行,google日日都推薦啲easyjet ryanair 取消同delay 嘅新聞比我
好彩我 domestic 淨係飛 aer lingus
我國update咗11月機型,我3班東京機都係77W
終於可以試吓77W J,睇下比起350差幾多
另外兩程長途機就變351
同351J 真係好有緣,飛8次長途 J 都係佢
77w最多做到LAX遮
LHR/JFK都已經要stopover啦
(以前嘅NZ 1)
我book咗11月飛新加坡,明明都唔滿但依家唔再賣飛,好驚佢會cancel

爛左format, sor9ry, 懶得執
點會呀而家開返關
最多咪調你去第班機
理論上係飛到,係睇下要block幾多位啫

之前有一日直情plan好咗要divert去NAN,再派架吉機A320接新crew去NAN時,好似有人計過數話直接派77W再block一半位更加化算
都有成兩年幾冇入嚟
希望因航加多啲班次
同香港人可以共赴溫泉
國泰引述政府稱今日起取消機組人員外地閉環式隔離

國泰表示,政府決定今日起調整適用於機組人員的特定檢疫安排,取消機組人員到外地需要進行閉環式隔離的規定。國泰向員工發信表示,機組人員如身處海外,即日起可以離開酒店。除飲食外,機組人員仍需避免參與除口罩的活動,減少到人多擠迫例如到酒吧等地方。至於返港的機組人員,如在過去7日並無在外站逗留,抵達機場檢測後就可離開。而如果曾在外地逗留後返港,就要在機場「檢測待行」,在陰性結果獲確認後,方可辦理入境手續。在抵港後第一至四日,亦需要進行核酸檢測。返港後機組人員獲豁免安心出行的「黃碼」安排,即返港後亦可憑「藍碼」進入包括食肆等處所。
FACEBOOK LINK死圖
維珍係咪放棄堆個slot
其實係乜嘢原因?
但另一邊廂
處女即係計過數
HKG-LON 呢個capacity slot
有排永遠都去唔返武肺前個水平
咁多人移民,始終有回港探親既機會

之前佢哋一日幾多班?!
回港探親

美麗新香港咁多抗疫措施
點跟機

全盛時期單計LHR
黨航 Daily x 5, 仲要未計Gatwick
BA Daily x 2
處女 Daily x 1
傻既都知遲早都放鬆防疫啦

你估個個去英國嘅都係所謂通緝犯唔番得來

一班都唔捨得開,有關方面真係應該要俾啲顏色Branson同佢旗下D公司睇。
走去英國為咗新生活
仲返來新香港把撚
我覺得佢concern貨多啲

用A35K嗰排有另一班係789專做貨 兜落去印度都要做

而家貨運費平左 又要兜遠 又冇77W載多啲貨
無事無幹
返美麗新香港做乜

以前就話有留學生放假塞爆

但而家移民英國嗰班
真係得紅事白事先會返大灣區
黨航仲有Manchester
BA 12月飛返HKG daily
睇booking 佢用787 飛
反而Monkey 係2 daily 777+787
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞