今日第一日跟老母做地盤,食飯既時候我喊撚咗

549 回覆
7042 Like 115 Dislike
好失望
入黎想睇師兄體諒我
結果無
好感動
你老母無蒸魚都幾好戲
真正愛自己細路既父母,動力係好大
你識咁講証明你仲細
你識咁諗証明你係正途上
唔知你講乜?
Anyway, 支持地盤佬
不嬲都好欣賞體力勞動既人
見親d雜工都係返9 坐到10點就執野食飯
1點先返黎 3點3又飲茶 4點執野 收5點
地盤係污糟d但大把hea位
人窮志不窮

如果呢個故事係真
凡事都有第一次
生性做人啦
又係潮文
你一黎就簡咁難黎做...都好正常...
試下彈墨,平水,電工,水喉,測量先?
地盤佬一般食好撚咸
你唔好話札鐵

叫佢地做水牌都頂唔撚順啦

大塵我個鼻都頂唔順
恭喜,您已入选”感动中国2022香港地区年度人物”。
我之前返地盤都係,第一轉就要8支R4鐵,頂硬上,係就係慢小小,去完一轉,手已經好硬,第二轉8支已經手軟,行唔到咁,師兄睇量我,俾我6支先,勉強頂到,好不容易先捱到中午飯,去左沙田一間茶餐廳到食,咁送左例湯黎, 攞起隻匙羹,我屌,提唔能起,右手已經硬能曬,我要用個頭壓低黎飲湯,心諗,仆街喇,重有半日點捱,好,食完飯,又推過,又熱又曬,已經出到沒曬汗,我知再唔飲水,一定會死,我愉雞經過7-11買支野飲,一野飲曬都唔夠,但起碼有返汗出,到岩岩放工時,佢地問我返唔返第二日,我話唔返,第日就辭職,好敬佩佢地,份工真係唔簡單。
你以為啦 大把濕鳩degree 做份濕鳩文職成世都冇30k
之前從來未用過汽水車,第一轉就要8支水,頂硬上,係就係慢小小,去完一轉,手已經好硬,第二轉8支已經手軟,行唔到咁,師兄睇量我,俾我6支先,勉強頂到,好不容易先捱到中午飯,去左沙田一間茶餐廳到食,咁送左例湯黎, 攞起隻匙羹,我屌,提唔能起,右手已經硬能曬,我要用個頭壓低黎飲湯,心諗,仆街喇,重有半日點捱,好,食完飯,又推過,又熱又曬,已經出到沒曬汗,我知再唔飲水,一定會死,我愉雞經過7-11買支野飲,一野飲曬都唔夠,但起碼有返汗出,到岩岩放工時,佢地問我返唔返第二日,我話唔返,第日就辭職,好敬佩佢地,份工真係唔簡單。
幾錢日
屌你
入黎呢個post以為係呢篇
gif?
唔錯啦?
無 提唔能起 呢句既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞