今日第一日跟老母做地盤,食飯既時候我喊撚咗

549 回覆
7042 Like 115 Dislike
平時唔儲返個錢一有事就係到叫春
轉行黎講 我只佩服舊登果班八大秤手

佢地撞正黃金建築期

依家應該發晒達
話說想當年我試下推雞公車 (落石矢)

一推 屌你老母 一野抽起我成個人

好彩隔離有雜工即刻幫我頂一頂
不要再說了
用錯力。。。我以前在倉搬25kg米都頂唔順
地盤係辛苦錢
屌唔係潮文黎既咩?
大學畢業都要睇你讀乜先得架,九巴話舊年新請車長10個有一個有大學學歷呀!你估個個大學畢業就有好際遇!
我無睇唔起做地盤
有時見到地盤工人咁撚辛苦但又俾判上判壓榨人工
會有憐憫之心
用腳發力搬起
用手用腰半日就收皮
捱2年你命都唔洗要
點解個命運咁唔公平,我咁勤力,咁多年辛辛苦苦,都仲係浮浮沉沉,每次好小小睇到就快上岸既時候就會有一棒大力打落嚟,返幾份工,各方面開始順利既時候,都可以通通歸零,有錢佬遇上生意失敗又同時冇左份工就即刻可以變乞衣,開始明白有錢佬同乞衣只差一線。

祝樓主一切順利
健身操肌好睇未必好用
波台講故師?
1130去洗手啦
咁廢
四包英泥我直接上膊抬啦
我16歲果年考完會考
去做兼職派商用影印機既傳單
唔係派街係派灣仔d舊式商廈
因為遂戶派所以係坐電梯上最頂再遂層遂戶行樓梯派到地下
夏天6月熱到死,舊商廈連電梯大堂都無冷氣,何況後樓梯。
果日派左8,9棟,計過落左200幾層樓梯
因為派商廈係攝傳單位門底,所以起身mou低幾百次,係派最後一棟時,突然係門底有冷氣透出黎,望入玻璃門邊見到入面有個穿西裝肥佬坐係度,覺得自己要做呢d工好慘,好彩我仲讀緊書,果時同自己講,我第日要做坐入面涼冷氣果個
中六果年暑期工
係尖咀做示範單位地盤雜工
一包青州英泥50公斤真係抬唔郁
但d師傅一車6包都推到
佢地d力真係操到勁大
cls做地盤推英泥都有得拎優越感
筷子刀攞唔穩
唔得ga
工頭見你一車2包會屌尻你偷懶
巴打仲請唔請人 我想脫貧
女人挨苦能力真係好高
做gym練既力同地盤真係唔同肌耐力同核心操爆,隨時做100下push up都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞