今日第一日跟老母做地盤,食飯既時候我喊撚咗

549 回覆
7042 Like 115 Dislike
四五皮嘢係香港都好慘架,夾心階層
老老實實 搬野已經係地盤最易既野黎
其他野唔係一黎就識做的

唔知樓豬真定假膠 但英泥搬得多就易上手 其實力你係有 只係佢無一個固定既發力點比你發力
窮人唔好生仔 又一案例
六七十歲果班,有D同學屋企人做popo,手揸兩三個單位唔奇,借完一間又一間,供到第三間退休,早兩年放一間套現,生活無憂
我真心彩...佢寧可簡辛苦個身體,都唔簡辛苦個腦,咁冇計...
學BIM揾唔搵到食
做金門禮頓盤可能有既,三跑唔多覺有
沖涼房都係用來影相玩公德地盤,影完相就荒廢
母親超堅,比心機向上游,養返亞媽
腳板底小心筋膜發炎
果然p牌
你要型上四包冇辦法㗎喎
我已經無做啦,傷左之後做唔返。
癈左一半,地盤多意外

上料要咩45-50公斤行樓梯
推車200kg以上。腳板底會長期痛,但無做之後就好翻
木牛流馬都推左咁耐 一d改進都冇 叫得劉禪都唔改下
係呀,連登有曰:「窮人唔好生仔」,既然你都出世咗,你媽媽亦有背負養育你嘅責任(如果佢自私想自己生活好,其實佢甚至可以偷偷地掉你去孤兒院),咁請你記得呢位窮人為你付出嘅一切

,把握時間好好努力出人頭地,唔好等佢重病睇唔到先嚟後悔
一次托一包
要用陰力

我陰力黑帶十段 500蚊一堂
唔知點解好想講「其實唔難」
認真,同樣事情發生過我身上。
岩岩做果時俾人玩,青洲50kg上8層仲要俾人催
我果時都好想喊,我係一包,無師兄你咁勁

做熟左你會知道好輕鬆,需要學識慳力同大招「食蛇」
其實都好多女人做雜工都係搬搬抬抬
你地盤佬
你老母做雜工定咩?
搵門口射水清潔算啦
搬野好閪辛苦架
我打漏咗嗰一次自膠 我都係一次一包

果時仲不知天高地厚諗住一次兩包走少兩轉 仲要唔識上膊 就咁用手攬 攬係攬到但行唔到 後尾上樓梯其間有個師傅見到我成個on9仔咁攬得勁辛苦 就教咗我上膊方法 即刻輕鬆好多
以後好好孝順媽媽呀
12點先食飯
上開料嗰班 其實都係一次三包
搬好晒上車之後
沉住氣 提起
兩隻手肘分別向外開30度
做開gym應該識控制肌肉lock關節
咁你就lock住成隻手
成個動作流程最用力嘅基本上係腰同腳
手只係用黎平衡
加油啦好快會上手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞