電動牙刷問題 想請教吓全能嘅連登巴打

257 回覆
4 Like 16 Dislike
識震就得
乜鳩聲波 乜鳩柒柒都係戇鳩鳩
我需要一個盒
Oralb個刷頭細好多喎
早兩日買左oral pro3,用左幾次發覺真係好撚乾淨!!

不過電量好似比其他牌子弱,睇說明書,兩個星期就要差一次電,有review 話一星期已經要一次,Top model 電量可能好d?

另外佢開著左都幾嘈下,說明書話有65db

之前幾年都係用panasonic 聲波,覺得一般,總係有d 位既牙屎刷唔清

但Oral pro3 好輕鬆已經好乾淨,兩分鐘已經好夠
聲波on 9野黎
點會刷得乾淨
入手Sonicare三個月,近排發覺支野好嘈,但牙刷頭震力好弱,支野係咪壞?
之前用開ORAL B, 好快就要叉電, 每次仲要叉好耐, 宜家轉用左Philips就好好多, 叉滿一次可以用好耐
Pro3 已夠
有錢不如勤換擦頭
唔係刷頭大細

係講個厚度

塞唔塞到最入既大牙
用緊phlips 4100,加牙線
超聲波乾淨,係刷頭貴
用咗sonicare4100大半年,換過一次刷頭,我覺得係乾淨過以前手動
不過自己on9買左c3頭,嚟到先發現個頭大過原裝跟果個c2頭好多,我覺得c2好用過c3,又平啲
同埋4100個換頭提示好唔準,如果用慣左咗幾大力先啱唔洗pressure sensor 防刷太大力的話3100都已經夠做
唔計價錢嘅話,求其買oral b或者soniccare最貴果隻就得,分別只係一個係ultra sonic,一個係轉動,實際效果唔算分別好大,反而係睇個人接受邊種多d, 有d人鍾意轉動,先似有刷過牙個感覺,我就用soniccare
3100係咪無pressure sensor?
sonicare隻隻個轉動頻率都係31000,最貴都係多左個app
其實sonicare會唔會好嘈?
用過小米、Philips、oral B
結論係oral 比較好
咪同oral b差唔多
我淘寶買左Prestige, 9xx左右
我8000

個底黑色而家

換新款舊時d 頭岩唔岩洗
睇完想試,舊個d 刷頭仲岩唔岩用
pro同io刷頭唔通用
shit

不過我成日飲檸茶

洗完牙2個月已經有返茶漬,仲要係前面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞