電動牙刷問題 想請教吓全能嘅連登巴打

257 回覆
4 Like 16 Dislike
買支io試下
重出左專for美白既刷頭
但d 刷頭好貴

你用左幾耐有效果?

我支8000 其實未壞,不過好快無電,充滿刷2次又好似無1, 2格

不過我仲有好多刷頭未用哂
我d咖啡漬用兩星期已經見淺左
一個月唔夠已經變到好淡好淡
刷頭我去carousell買
唔駛100用到三個月ok啦
上網睇鬼佬d 比較又好似差唔多

話無清潔上大太分別

我有認真放時間刷,但可能真係日日飲茶,d 漬起牙縫底個d 位難刷到?
可能我sonicare個支太雞
io我體驗幾好
好神奇地普通mode對d漬冇效
美白mode先work
有咩特別,個轉動方式?
以前用開O記轉動牙刷, 但覺得麻麻地,
同埋睇牙醫話會磨到D牙薄晒.
之後轉聲波, 覺得OK好用.
唔岩,個頭仲貴D
琺瑯質咁硬點磨到薄丫?
新舊都用過,差唔多。 新款牙刷靚D, 貴D.
黑人牌同適齒美都有出 有冇人都試過ok
Philips sonicare邊隻性價比最?
睇你想要電動定純震動(都要郁手刷)
睇完呢個post的起心肝買咗支pro3
好好用 由細到大都好憎刷牙,真係買得太遲
用緊sonicare diamondclean smart 9700
要換刷頭了 但amazon好多款驚買錯...
想問下係咪所有代用頭都啱用架
又有無代用頭好用?
原裝好貴呀
Pro 3 香港特價 想問刷頭 amazon 喺邊隻?
因為amazon好似唔係叫 pro3
好似無講到話電動牙刷磨薄d牙喎
同埋食完嘢刷牙會磨薄就唔關電唔電動牙刷事
你手動刷都一樣會薄
只係回應你呢句"琺瑯質咁硬點磨到薄丫? "
相信你睇完篇文,你就知道你幾咁ON9先講得出呢句野.
嗰句唔係我講喎,你先係on9喎
不過你最先個留言話oralb轉動牙刷麻麻再話磨到牙薄
之後就sell聲波
而你而家又知磨薄唔關轉動定聲波事,即係本身句磨薄就係廢嘅,你就放落去同oralb一齊講
你用詞係“牙醫話會磨到d牙薄晒”,咁係用咩會磨到d牙薄晒呀?
我係理解你話oralb會磨薄d牙,所以我上面覆你係針對電動牙刷磨薄牙呢個講法
爬完文見好多人講pro3,冇乜人講pro4
有冇人分享下pro4個牙齦清潔模式有冇用
789個快差冇得箍實,好易整跌支刷

同埋快叉三粒鐘完嗰陣,粒垃圾FDK鋰電好熱

反而用返舊差,慢慢差完最好
Soniccare 用4100 USB差已經夠,之前BF好似$30-40美金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞