電動牙刷問題 想請教吓全能嘅連登巴打

257 回覆
4 Like 16 Dislike
係咩
我棚牙由細到大 都有d微黃
可能係成日飲茶
就算keep住洗牙 都唔會話係白
睇你手勢同電量足唔足!因為都要用手刷,同唔好用死力!
個 d 係咪原廠頭呀,阿嘛喪嘅原廠頭唔會平好多囉,

用緊 Oral B 大眾平價電動牙刷
用緊Phillip soniccare 冇app果d
我會覺得oral B個頭真係轉會刷得好啲囉

上面講得啱
貴果啲嘅功能都係多鳩餘
吹大咗
牙醫講過話亞洲人d牙係黃黃地。
所以不用理,除非你要成日衣起排牙或要保持上面8粒牙見人。
洗牙點會白
用牙貼啦
我支適齒美刷到個頭下面有一達黃色漬,你話有無用可能時間可以証明。
oral b唔好既地方係刷頭太大

好難刷到最入面d大牙

sonicare就無咁既問題

真係唔洗買咁貴

咩藍牙咩感應全部都多餘

買最高轉既最低級版本已經夠
去水價鋪頭買啦,四百蚊有成8個都有
白我無所謂呀
係我d 牙生唔齊
有兩pair 前後搭住
唔想cool牙
又驚唔乾淨 之後幾隻都要剝
細個打麻醉好撚柒鳩痛
希望聲波幫手震多d 自己留意多d 牙縫/洗牙
OralB 前後壞了4支,大約 3年到就壞.
而家平平地用小米算
sonicare全球保喎,之前美馬貨壞左都換左技新比我
Oral-B io9啦,用咗一年啲污漬去得幾好
唔想箍牙無得搞啦
不過我第一眼通常都係望人排牙
所以我都好self conscious
每日早晚刷牙,用牙線同牙縫刷
間唔中用下美白牙貼
未試過蛀牙、牙痛呢啲問題
keep得好排牙可以用到七到八十
七老八十*
暫時都無 平時都少飲糖
不過知衰 夜晚成日係咁依 漱口水就算
半年洗一洗牙 希望拖耐d
遲d 如果要剝智慧齒 我都好撚驚 打麻醉針
牙線拉堆菜渣 牙菌膜好治癒
自從我發現咗牙縫刷之後
用完牙線再用牙縫刷都仲有D牙菌膜出嚟

𠺘口時會 feel到D水喺牙罅到出嚟,沖哂D污糟嘢出嚟,前所未有咁乾淨

想再乾淨D,要買埋個脷刮刮

原廠,買左4set, 每set 4個刷頭,無記錯既話
tongue 個刷頭幾耐換一次?
B08L1XSYH7依家amazon uk有特價, 幾抵屌
同一個刷頭
但個震動比clean輕力
支支一樣
連手機多餘
幾百蚊oralb夠玩
睇你有冇智慧齒
有:orab b io
冇: Philips 9000 series
利伸:2支都有,orab b 感覺上乾淨啲,Philips個支刷唔乾淨智慧齒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞