電動牙刷問題 想請教吓全能嘅連登巴打

257 回覆
4 Like 16 Dislike
ORAL B 中間個孔好易污JOE
sonic 得個柄震真係唔識欣賞,識轉實在d
全球保但7900香港冇得賣,壞咗會換咩畀你
2揀1
買電動牙刷定水牙線?
用完sonicare用唔番oralb
Why not both?
我兩樣都買佐,食完飯用水牙線沖曬啲食物殘渣好撚正。跟住再用電動牙刷(用緊oral b pro1)之前萬寧做買一送一,300蚊搞掂
一齊用
用緊io9, 之前有用過其他
覺得佢隻磁震真係冇咁震,感覺對牙肉冇咁傷,幾正
用緊oral B 個app都係咁上下咁廢
恆齒唔同乳齒、少少黃係正常
因為恆齒既琺瑯質係透明、可以睇到入面微微地黃既象牙質
有冇一支幾百蚊幾介紹下?
利申未用過
點解?

用緊唔覺有咩咁特別
三隻牌子用過晒,唔係貴多功能就好
買支sonic care平野夠做
sonicare用過6000系,但經常入水壞換左io8
io8刷得乾淨過sonicare
門牙d咖啡漬用sonicare冇用
io8用兩個月甩埋
唔好聽d人講用平野就得
oral b pro 同io比已經好唔同
pro係成支刷頭震
io只係d毛轉已經係兩個唔同層次既野
聲波=來回震 直覺上聲波震快啲清潔效果係好啲 不過都係要方法啱
同埋無震走啲污跡呢回事超聲波先得 叫聲波係想博懵
刷頭細啲好 花臣嘢無用 電量叉電呢啲方便就ok 設計便攜再加分
用緊Panasonic最貴果支
轉左用佢之後就冇生過牙石
夠晒干淨
同埋可以兩星期先差一次電
大牌子平款都好夠用
例如oral B 有款$289 (咁上下)
一年會係屈仔萬寧做幾次買一送一 定半價

唯一係唔好買入電池個種垃圾電動牙刷
一定要買叉電嘅
水牙線取代唔到牙刷

佢嘅用途真係牙線
定位係dental accessories
其實佢係轉左轉右 無限loop
唔exactly係旋轉

雖然一啲都唔重要
Sonicare 日本donki買,好似三舊幾港紙,用左4年都有
前排支Oral B壞咗
去咗買黑人$5x嗰支頂住檔先 反而覺得好用啲
啲刷頭又平
之前嗰支太震 未刷完啲牙膏已經跌撚晒..
oral b io8 幾好用, 少左好多牙石

UK amazon買...個陣2000蚊都唔洗有兩枝連埋10支刷頭
Sonicare 9系 買番基本就得 ,裏面啲料一樣,係配件唔同
係,所以現在咪出咗水牙線電動牙刷囉
買500左右就夠,過千嗰啲跟本一鳩樣,只係俾多幾款你震咁解但係冇撚用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞