[工程jj]豐盛創建依間公司好唔好做?

329 回覆
1 Like 2 Dislike
爽 13.5 五日office fg算係咁,等考hkicm
入完馮氏除左畫圖快左 人都襟屌d

巴打 有冇得介紹我入
想入馮氏好耐 但佢冇請人

佢唔可以用自己名請人……用第個名

其實點解?
工程hd起碼15k啦

有fd今年fg 18k
不過係少數例子

咩職位?15k又要返幾多日先

AE 18k做得切d野既話5日

其實EA同AE既分別係咩?因為我係apply EA職位

Engineering assistant 同 engineer assistant
前者做關於工程既助理 後者係工程師既助理

你會唔會係搵錯工?拎住HD

EA 同 AE 好大分別下話(大公司計)
EA = engineering assistant 姐係打雜
AE = assistant engineer 要跟project 搞document la

EA 可以係一世都升唔到職
AE 就公司一定逼你升 Engineer
AE 係助理工程師呀 樓上識唔識架
Assistant 放係前面同後面係好撚大分別
擺前面高級好撚多(大公司計)

ae唔係grad e高一級咩
我公司係grad e做幾年升做ae
點解ae都會18k
定係唔同公司唔同玩法

巴打 有冇得介紹我入

其實點解?

我講我怕榮仔告我

巴打 有冇得介紹我入

其實點解?

我講我怕榮仔告我

咁佢用咩名請人
High dip如果去urban group做最高可以apply咩職位
High dip如果去urban group做最高可以apply咩職位

General officer

咁AEO 係咪好廢

咁AEO 係咪好廢

Entry level 囉
聽日又到星期一好想快d揾第二份工做,一入職就即刻跟project
仲唔辭職
仲唔辭職

真係好想辭,但未揾到第二份無工返無錢,窮撚無辦法

咁AEO 係咪好廢

Entry level 囉

HD fg 算係正常?
Consult intern lm
Consult intern lm

邊間? 我都想做consult intern 但搵唔到
做埋今個星期唔做
做埋今個星期唔做

點解呀?搵到新工了?
梗係做水好啦
做埋今個星期唔做

點解呀?搵到新工了?

未揾到
做埋今個星期唔做

點解呀?搵到新工了?

未揾到

不過無咩興趣做依範
PaulY好唔好做?
Sub con有d癲,workload太多
PaulY好唔好做?

仆街,唔好提。本來我intern做呢間,個pm話會請返,點知一直拖拖拖,拖到我去左做物管
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞