[工程jj]豐盛創建依間公司好唔好做?

329 回覆
1 Like 2 Dislike
巴打 urban 係jobsdb請 ATO Building service fg都請

我感覺上 如果D人只有HD GRAD又無經驗佢係唔會請 佢問D野都要幾吹得下
In完 urban group in左成粒鍾

流程如何? 問左咩問題?

已經等緊收工,happy friday

巴打 urban 係jobsdb請 ATO Building service fg都請

我感覺上 如果D人只有HD GRAD又無經驗佢係唔會請 佢問D野都要幾吹得下

我HD 2個月 main con 實習經驗 佢都請我做AEO,果次佢問我discharge value點計

我HD 2個月 main con 實習經驗 佢都請我做AEO,果次佢問我discharge value點計

巴打你做緊邊間,同咩職位?一星期返幾多日,同幾多個鐘一日

咪話 Urban groups FSE旗下公司呀,Assistant Engineering Officer 5day 返9-6

又放工了

利申:HD in building studies 畢業

咪話 Urban groups FSE旗下公司呀,Assistant Engineering Officer 5day 返9-6

又放工了

返office 得13.5k
做緊呢間工程intern

馮氏?

定安

Intern好做ft唔好做

我大佬都叫唔好返呢間公司做
但做左個半月仲係傻仔咁,個人又蠢

Ft做到好想死

坐公司定地盤先?
坐公司都頂唔順落地盤死鳩緊
做公司要做既文件仲要兼顧埋site progress
你預年尾加700人工左右 花紅7月後入職第一年冇

利申做左一年
仲未收得工

又放工了

高過我又準時收工
屌拿星,成隻狗咁得12k臭你個閪
係成team人個風氣就係ot
定係你自己手腳慢炸

應該兩樣都有D
好多都assume你識曬
無時間比你take up
D人又唔鍾意教新仔

可唔可以比d 例子
做左個半月intern, 咩都唔識

半個月你想識咩做完一單大,project 都好多野學唔灑

yes
起碼半年先會熟術語 工序
係成team人個風氣就係ot
定係你自己手腳慢炸

應該兩樣都有D
好多都assume你識曬
無時間比你take up
D人又唔鍾意教新仔

可唔可以比d 例子
做左個半月intern, 咩都唔識

半個月你想識咩做完一單大,project 都好多野學唔灑

yes
起碼半年先會熟術語 工序

半年都係摸緊面果浸
你再做落去 就會發現到工程其實係好黑暗

咁n展真係黑暗
d料 工序 好多野都...

又放工了

高過我又準時收工

準時收工就緊架啦
AE冇15k都唔做
有無邊d公司淨係返星期一至五,返朝9

但放2000

中國佬?st.paul ?
做緊呢間工程intern

馮氏?

定安

Intern好做ft唔好做

呢個真 intern一過6點先走已經叫ot
ft 2000先走已經叫正常
我已經好多日冇同屋企人講過野
日日ot到慣了
公司野拎返屋企做是常識吧
識人做ae放假都開teamviewer入公司機做野
行scheme即係咩?同埋做技術員係唔係d工時會穩定d,又好pay d?
入完馮氏除左畫圖快左 人都襟屌d

巴打 有冇得介紹我入
想入馮氏好耐 但佢冇請人

佢唔可以用自己名請人……用第個名
行scheme即係咩?同埋做技術員係唔係d工時會穩定d,又好pay d?

行scheme姐係要做幾年
tech獲就可能唔洗點咩
人工都慢慢加
但上限唔夠行sheme高
入完馮氏除左畫圖快左 人都襟屌d

巴打 有冇得介紹我入
想入馮氏好耐 但佢冇請人

佢唔可以用自己名請人……用第個名

馮氏旗下既邊間公司請人?
小弟想得救

人工都慢慢加

行scheme期間多唔多野做?

人工都慢慢加

行scheme期間多唔多野做?

HKIE?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞