[工程jj]豐盛創建依間公司好唔好做?

329 回覆
1 Like 2 Dislike
今年City Bse Asso grad
無full time/ intern經驗 得irrelevant Parttime
Send左唔小cv in得atal ea 同Johnson control ae
但都無消息 係咪13k寫得太高?

起碼寫15k 如果落site 做 bsc

Office畫圖job呢?
因為apply左唔小工 得好小有消息
所以覺得人工寫得太高

咁唔清楚了,我都揀擇緊
我HD building畢業 做緊urban 物管13.5k 5day. 輕鬆 office工 就黎做夠一個月 。另一間就係遠東6day mt program 18個月約 16k 有讀書資助

依家乜都叫mt program 18個月不停轉位有讀書資助果d係咪叫engineering assistant先岩

可能整得好聽D

mt, management trainee, 完左trainee階段就係坐係度等升職既人黎
任何行業任何公司既mt都係咁
可能工程公司會有支援同資助你去考牌
但係考完都係做管理工作
無家底無學歷無經驗,根本唔會請你做mt
都仲未計mt recruiting process係要過5關斬6將,係好似考幫辦考cadet pilot咁樣逐個stage去screen人

AEO職位中文係叫咩

助理工程主任?
巴打科學園in?

你係讀邊科先?
巴打做緊科學園?

我讀bse 係科學園in
但今朝atal ea比offer 我 13k
我accept左 諗住第時job reference 好d

ATAL 係科學園都有工程,咁你自己考慮啦。老闆今日問我有冇朋友讀E&M
呢度13.5k 5day

前日urban打黎叫我in AEO但知道科學園番就reject左,巴打你呢份都係科學園?

係呀,你讀E&M? 我都搵緊工

讀Me
想問 做左2年電 某大公司 其下 子公司 讀緊part time hd 仲有1年先grad 可以叫幾多 同 有無邊間介紹? 謝謝

助理工程主任?
巴打科學園in?

你係讀邊科先?
巴打做緊科學園?

ATAL 係科學園都有工程,咁你自己考慮啦。老闆今日問我有冇朋友讀E&M

前日urban打黎叫我in AEO但知道科學園番就reject左,巴打你呢份都係科學園?

讀Me 而家仲搵緊工

你係讀邊科先?
巴打做緊科學園?

讀Me 而家仲搵緊工

太遠所以reject?
想問 做左2年電 某大公司 其下 子公司 讀緊part time hd 仲有1年先grad 可以叫幾多 同 有無邊間介紹? 謝謝

搵胡師傅

讀Me 而家仲搵緊工

太遠所以reject?

搵胡師傅

認真問架 巴打 就失業 唔想留起果間公司
FSE ok ah , 樓主cityu/polyu?!

FSE姐係BSE?
定fire services

..

你老母咩答就答啦

fse=fire service engineering囉咁都要問 未入行?

柒到你

reject過fse second in 連登小朋友咁鍾意真心

搵胡師傅

認真問架 巴打 就失業 唔想留起果間公司

電hd 我唔太清楚,我係builder底,但一般AE應該有15k
咁去馬啦,可能會好忙
一桐 滿島巴打
有冇tg 想同你地傾下

而家卡樂B 出12.5K 俾我做技術員
風火水電都會搞哂
有冇巴打俾D意見我

風火水電都會搞哂
有冇巴打俾D意見我

12.5k,人工算低
仲要搞曬風火水電,好似有伏味
駛唔駛ot?同多唔多野做?
繼續失業我點解當初會選擇讀工程,又無興趣又唔係計數叻好迷失

風火水電都會搞哂
有冇巴打俾D意見我

12.5k,人工算低

仲有一星期返幾多日??

風火水電都會搞哂
有冇巴打俾D意見我

12.5k,人工算低

仲有一星期返幾多日??

Ae 一星期五日半 長短週
卡樂b 一星期五日 長短週 長週星期六番全日

兩間都唔知洗唔洗ot
有無巴打做緊遠東果面仲請唔請EA?
一日tech一世tech
一日AE 唔代表一世AE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞