[工程jj]豐盛創建依間公司好唔好做?

329 回覆
1 Like 2 Dislike
工程hd起碼15k啦

有fd今年fg 18k
不過係少數例子

咩職位?15k又要返幾多日先

AE 18k做得切d野既話5日

其實EA同AE既分別係咩?因為我係apply EA職位

Engineering assistant 同 engineer assistant
前者做關於工程既助理 後者係工程師既助理

你會唔會係搵錯工?拎住HD

其實我都係想入去工程公司做至於係唔係揾錯工,可能係。我都唔清楚HD最高可以apply咩職位 send左咁多份CV,得依間有聲氣
工程hd起碼15k啦

有fd今年fg 18k
不過係少數例子

Engineering assistant 同 engineer assistant

其實我都係想入去工程公司做至於係唔係揾錯工,可能係。我都唔清楚HD最高可以apply咩職位 send左咁多份CV,得依間有聲氣

如果你剩係求入工程公司
無學歷要求既水電學徒都得啦 人工同你個offer唔差得遠
HD最高應該就係apply到AE
工程hd起碼15k啦

有fd今年fg 18k
不過係少數例子

如果你剩係求入工程公司
無學歷要求既水電學徒都得啦 人工同你個offer唔差得遠
HD最高應該就係apply到AE

唔該巴打我一路做一路再睇下有無其它公司請人三個月又一條好漢
開12k你傻撚左?
就係你啲傻西係到做爛市
邊有咁好景啊 身邊好多朋友都係得12-13k左右 bse
Hd
FSE請grad既ae好似得17.5
人工比出面低
福利叫ok嘅
叫有錢俾你讀書
西唔西睇同事
你冇野做都唔好做爛市啦
你要R野做不如開8k做intern啦
你冇野做都唔好做爛市啦
你要R野做不如開8k做intern啦

咁巴打你有無好介紹?
工程hd起碼15k啦

有fd今年fg 18k
不過係少數例子

EA 同 AE 好大分別下話(大公司計)
EA = engineering assistant 姐係打雜
AE = assistant engineer 要跟project 搞document la

EA 可以係一世都升唔到職
AE 就公司一定逼你升 Engineer
AE 係助理工程師呀 樓上識唔識架
Assistant 放係前面同後面係好撚大分別
擺前面高級好撚多(大公司計)
E.g.
Manager assistant(經理個助手)
同 assistant manager (副經理)
簡直係2個世界黎
之前做完intern 佢開12.5k 我大佬叫我即走 佢話上年都有13k
巴打三思呀
有無邊d公司淨係返星期一至五,返朝9

但放2000

有呀 FSE-Urban Group 做左一星期 AEO
13.5k 5day 9-6

但放2000

我都覺得唔高不過多女坐office,剛剛HD building畢業,做住先。等緊中國佬消息

但放2000

我都覺得唔高不過多女坐office,剛剛HD building畢業,做住先。等緊中國佬消息

building studies定building services 同埋有冇人知前者可以apply咩職位 大約咩人工

但放2000

building studies定building services 同埋有冇人知前者可以apply咩職位 大約咩人工

Building studies, AE APC 大約15k起跳
返左幾日已經諗緊散水餅買咩好
日日ot好癲,仲要無補水

其實間間都要O 只可以香港工程風氣好ON9

其實間間都要O 只可以講香港工程風氣好ON9

所以12K真係唔合理
有時星期日假期都有機開工
fse我公司長期客
D人都幾唔得閒
係成team人個風氣就係ot
定係你自己手腳慢炸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞