唔想食女朋友啊婆包嘅糭 結果佢嬲咗

235 回覆
43 Like 1165 Dislike
係囉,講咗唔想收呢樣禮物,佢就特登攞呢份禮物送俾你,仲要攞屋企人過橋,真係連基本禮貌同待人接物都唔識。
都幾肯定你A0毒撚
女朋友自己食咗佢,然後同阿婆講佢收咗,大家關係咪好好囉。點解一定要樓主做講大話嗰個?
講得好
都幾肯定你A0毒撚
連講句嘢都執人口水尾
A0毒撚係咁比你講中左唔開心
笑緊你講嘢冇根冇據呀,戇鳩仔,用下腦啦
睇嚟你都做咗好多年A0毒撚,以為自己好有心得,不過估錯哂
你真係廢到我都費事同你拗,都係畀你揦返拃沙算
Btw冇乜春?冇同無都唔識分
口語呀,天才。唔識就自己上網做功課搵吓個「無」字點讀啦。冇咁多時間教你
你都仲係未反駁到我第一次覆你講嘢仲夠膽話人廢
無根無據肯定唔會係「冇」囉
認真答

女朋友角度,會覺得男友為佢食一次糉,咁小既事情都唔肯,你食咗又唔會身體有敏感,又唔係食咗會死,佢會覺得以後幾十年仲點樣付托終身?
他朝有一日女朋友需要幫忙,件事既難度係會比食一隻糉難,
又會話老奉幫架咩,唔好情緒勒索我

咁你呢個男朋友其實有乜價值?

你女朋友嬲係有佢既考慮,當然樓主亦都係啱既,女朋友唔應該迫你做唔想做既野

所以感情問題分手係最好既選擇,無謂令大家咁難做啦
你竟然覺得你仲有下年
完全係我想講嘅嘢 Cls樓主
樓主真係好撚型 好撚有原則
食個粽有幾撚難阿on9
咁你係assume左所有老人家都係咁
同埋你assume左佢阿婆淨係識整糭
唔會整其他嘢食比人
所以一定要收糭去對個老人家好
但其實有個可能性係阿婆會整其他嘢食
男友鍾意食其他野
長遠黎講無人有hard feeling

我諗我執著個位係
個女友有無幫過佢推
有無同阿婆講男友本身唔食糭
如果講左老人家都係想佢拎返屋企
咁梗係100%拎啦唔使講
但如果講都無講就叫男友拎去食
(明知男友真係好抗拒)
咁樣即係試下拒絕都唔試就決定左要呃/tum個老人家
男友唔想呃 唔想嘥野
咁係兩人價值觀唔同
無話邊個絕對啱同錯架喎
某程度呢啲係情緒勒索,

條女/呀婆應該尊重他人意願,強迫人要並非成熟表現。

當然現實有許多委曲做法,人情世故,但本質就係咁。
唔係佢小氣,係你唔識做人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞