唔想食女朋友啊婆包嘅糭 結果佢嬲咗

235 回覆
43 Like 1165 Dislike
咁撚有原則真係好撚型
好彩我老公有家教唔會好似你咁
洗撚食少少
直接dump落河咪算
正確包糭既用途
糭既發明就係爲左掉落海餵魚,
係啲後人咁貪心先會用黎自己食。
幫呀婆拎多幾隻幫佢掉埋落水塘就岩
一係假膠
一係ON9
鳩整啲食物塞返比佢阿婆食!dklm 一番心意!唔準拒絕!
樓主幾歲啊
咁簡單嘅做人處事都唔識
你同我跪喺度
啲咁嘅on9都有女
我都明白拍拖係要一人讓一步
其實平時我都好讓佢㗎喇
平時拍拖咩都就晒佢
佢想食咩就買咩俾佢食 佢想買咩就買
只不過今次想堅持下自己
之後個禮拜整返道黑椒士多啤梨煎咖喱鯇魚配奇異果撈麵,
叫你女友送返俾佢婆婆,
同佢婆婆講係回禮,
下年再整糭俾你食,
你就整啲再好味啲既俾佢,
下年應該唔會再收到。
將條糭塞返落阿婆度
你條女係「唔識 deal with 屋企人/親戚」o個種人
有冇諗過可能依家太多啲假膠搞到啲人奇撚怪怪
咁都好既 下年連拒絕都唔洗拒絕
巴打係咪零針
唔鍾意比人逼
女人先會做哩d嘢

男人唔要就唔要 連接都唔會接 仲話要我諗比邊嗰 點樣比 幾時比 煩唔煩?
你做人點可以咁無原則架 第一次就唔應該就佢啦 寵慣晒啲女人而家咪嬲你囉 如果一開始就唔讓一定無今日既事發生
老人家端午節包糭係傳統,你今次唔收而如果好彩冇分手,中秋新年一樣可能有月餅有蘿蔔糕收。

第一年咪同屋企人一齊吃囉,再唔係請保安請鄰居咩都得。你呢個原則係有道理,但套用係端午節咁小事上面就唔可以怪你女朋友咁講。

屌你真係on9
其他位唔堅守原則喺呢啲位黎堅
拍拖係互相既
應企硬則企硬係要每件事case by case睇
但我唔會覺得俾面阿婆收隻糉係啲咩應該企硬既野
就算你平時好多野都就佢 都justify唔到你唔俾面人地長輩 唔好撈埋黎講

請人食野買野俾佢係對佢好但唔代表你係偉人乜都大晒 如果你覺得佢真係乜都冇付出過乜都得你就佢咁你咪直接飛左佢 但唔代表你請得佢多佢就可以接受你連少少面都唔肯俾佢屋企人

分分鐘你俾佢揀可能佢寧願食少次好西都想你收左隻糉 你平時有權唔請佢 你平時有權唔就佢 但選擇得請/遷就就唔好怨 怨即係其實你唔係心甘情願 唔夾 分得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞