唔想食女朋友啊婆包嘅糭 結果佢嬲咗

235 回覆
43 Like 1165 Dislike
話說我一直都唔鍾意食糭 覺得好滯
女朋友啊婆年年都會包糭 今年就俾埋我
我已經同女朋友講咗我唔想要 佢哋鍾意食嘅話佢哋自己食返 唔想浪費
但女朋友係咁講話係佢啊婆一番心機 點都要試一次 俾面佢阿婆
我繼續堅持唔要 結果佢而家嬲咗
小氣到
分啦
收左你唔食
佢撚知咩
你傻仔啫, 拎去山邊餵流狗咪唔哂嘢
喺佢面前踩爛
食一條半條使死咩
收完咪俾屋企人食囉
再唔係比樓下保安都得
你堅持拒絕佢梗係嬲你
係我就打柒佢
振夫綱
收完之後送返俾佢呀婆
講到出聲話比面佢呀婆
咁你咪真係當比面佢呀婆做一次好人收一隻囉 又唔係叫你買
當比面邊個邊個呢句野係屈哂機 即係知自己理虧但係都想你讓步聽佢講一次
咁當然比成抽糭你就另計
我就係覺得收咗一次 佢下年又會繼續比 不如今年第一年直接同佢講唔要
同埋我一早已經同女朋友講咗話唔要 但佢明知我唔鍾意食都要我拎 好似俾人迫咁
已經唔係隻糭嘅問題 係原則嘅問題
遲啲其他嘢女朋友可能又會話 你咪當俾面我邊個邊個 然後逼我做其他嘢
感建分
拎完垃圾筒見
條女點解要咁堅持 條友拒絕兩次咪算
唔想食咪收咗佢
派畀屋企人、親戚、同事囉
點解要直接拒絕
兩邊都on9 唔好爭
你收左到下一年送番俾佢阿婆禮尚往來咪得lo
完全明白你擔心啲咩
但過來人經驗拍拖唔可以幾原則睇得太重 有時總有啲野要讓下步 如果唔係就會成日嘈交最後分手
同埋就算真驚下年又要再食都可以收左佢今次先 之後同佢講你試過但真係唔中意 下次唔好再比你費事浪費佢呀婆心機
你咁講佢可能會易啲聽你講 因為你始終有試過一次

咁當然唔可以次次都係咁如果條女樣樣野都話比面就真係分手算啦
不過如果係啲無關痛癢嘅小事咪有時大家就下大家 拍拖係咁㗎啦
咁有原則

咁你應該分手,keep番個原則,條女唔適合生存喺你個原則底下
樓主你其實可以靠實力單身
有時唔係得一個做法 你可以送俾朋友or食少少同女朋友佢地share咪ok
屋企既老人家有時對對方係一個好重要既存在
你咁樣實在太傷人心了
女就識食 糭就唔識食
試少少唔好食咪掉囉
樓主咁有原則咪代表條女同你唔夾囉
行唔到落去架啦
分手對大家都好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞