唔想食女朋友啊婆包嘅糭 結果佢嬲咗

235 回覆
43 Like 1165 Dislike
其實點解On9都有女
老實講
如果你過廿歲嘅話
我估佢呀婆年紀都唔細
一年一次
其實就唔收得好多年
賞面收隻糭都做唔到
我勸你唔好做男人至真
大丈夫能屈能伸聽過未?
做人唔識轉彎不如唔好拍拖
日後結婚
到時你老婆夾喺你同自己家人中間
真係

祝你搵到個肯忍你一世嘅女朋友
你收左補品無食
最後係攞左去掉定係送比人?
你老公知唔知?

你嘅角度係當你奶奶係要應酬嘅人
好似客人送禮物
主人家禮貌上要表示好啱用咁

如果你老公同你真係錫你奶奶
大家真係close嘅話
唔會持續咁由你奶奶買嘢比你哋掉

喺你角度我覺得你無問題
但你老公都幾有問題
一係就同呀媽關係唔好
非常認同
你都on9
放心啦你地一定冇下年
你既堅持為乜
on9仔 唔理人感受
你收左 係咪要死 好難為你?
咁簡單動作都唔識
你社交障礙?
過多幾年你諗番轉頭應該會覺得自己好on9
收左咪送下比人,老公當然知。
大家真係close嘅話

如果你真係識一個親人係想佢開心,佢嘅快樂就係買野or整野送比仔,新抱,孫仔 你唔以為幫佢慳咗錢佢好開心,佢付出嘅金錢係想得到快樂。
你唔了解老人家,佢哋成日都好冇安全感,又覺得自己好似好冇存在價值,識野少。但好鍾意喺自己能力範圍內去付出一啲我哋覺得好無謂嘅嘢。
你要做嘅係笑笑口接受。

就係關係好先想佢開心,你嘅諗法只不過係企咗喺自己角度去睇,你冇企喺老人家角度去睇。
收左咪送下比人,老公當然知。
大家真係close嘅話

如果你真係想一個親人係想佢開心,佢嘅快樂就係買野or整野送比仔,新抱,孫仔 你唔以為幫佢慳咗錢佢好開心,佢付出嘅金錢係想得到快樂。
你唔了解老人家,佢哋成日都好冇安全感,又覺得自己好似好冇存在價值,識野少。但好鍾意喺自己能力範圍內去付出一啲我哋覺得好無謂嘅嘢。
你要做嘅係笑笑口接受。

就係關係好先想佢開心,你嘅諗法只不過係企咗喺自己角度去睇,你冇企喺老人家角度去睇。
你覺得自己幫佢慳錢,其實佢唔care,佢想要嘅係你接受佢心意,從中佢得到成功感。
仲有就係一開始當然會話:唔好啦嘥錢。
你講完呢句佢都好堅持,接受先係你需要做嘅嘢。
咁食阿婆
少女唔鋤鋤阿婆
樓住應該真心膠來,你女朋友同你相處應該都幾辛苦
已經唔是原則問題
係講緊識唔識圓滑d同女朋友屋企人相處
人地老人家一番心意
起碼唔好當面reject
Btw 屋企有個老人家過時過節煮應節食品係福氣
原則撚
咁我講嘅野
你咪做齊囉
條女知會咗男友
條女收隻糭
最後無食到就處理咗佢
通知男友記得要識講野
哄老人家
條女識做呢步
樓主幫手出口講大話話好食都唔係難事
皆大歡喜

結論
條女夾埋阿婆迫男友
唔願做醜人拒絕
但又兩邊都哄唔掂
青頭嗰個似你多d
滑坡謬誤(Slippery slope)是一種非形式謬誤,使用連串的因果推論,卻誇大了每個環節的因果強度,而得到不合理的結論,因為事實不一定照着線性推論發生,而有其他的可能性。
咁on9既人都有女
真係唔明點解呢個世界有40歲a0
你不如睇多次樓上絲打講乜先
其實好簡單,絲打因為愛佢老公亦尊重佢奶奶,所以選擇大方收禮物,再自己處理。因為係咁拒絕奶奶嘅禮物,會令做人仔仔嘅老公有hard feeling嘛。
我屋企有好錫我嘅婆婆,所以我好明女朋友感受一句到尾,樓主都無幾鍾意女朋友,先會捨得咁hurt佢家人,真係希望女朋友今次睇清楚佢
上左年紀d人有時係好麻煩,樓主話左唔食女友自己要醒水啦,仲係到迫人要。你又拎d垃圾去佢屋企睇佢收唔收囉
一年一次 收完食小小 一係再比人
老人家整得到幾多次呀
人哋當你屋企人先送咋
其實講到尾你嘅原則係咩?
唔可以讓步? 定好似人地伊斯蘭教唔食豬肉咁你唔食得糭?
同意,都一早講咗話唔鍾意食啦。明知人哋唔鍾意食都要特登整,然後先至用自己阿婆大你過橋,叫你俾面特登收啲唔鍾意食嘅嘢。如果呃佢,到時俾人發現咗,上面班連登仔又會係咁屌你唔應該呃人。係咁叫你體諒佢,點解佢又唔體諒你呢。你都一早講鍾唔鍾意食呀,早過佢好多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞