One piece 海賊王 1050 高清中文版

301 回覆
21 Like 34 Dislike
我反而唔想基德高過羅同契仔山治

條友罷明係吸經。接近冇打到咩傷害
每次都係羅出完招重傷大媽就偷補一發
但睇番尾田風格,基德賞金隨時係四人之中最高。

仲有就係甚平同基拉,甚平雖然打劍齒虎,但睇得出佢打呢D角色場戰鬥遊刃有餘,
基拉有份打凱多同占卜佬。但基拉真係唔算勁到有甚平實力。

論實力甚平呢D七武海級明顯高一班,唔想甚平輸基拉太多。

不死鳥參戰,如果可以拉埋鑽石花劍班人,一齊加入草帽傘下就正了。

大和如果出唔到海,唯一理由都係要帶領番自己父親既百獸海賊團,甚至為國家贖罪,幫手一齊建設。
呢班人實力對比現代海軍唔差,咁多能力者,如果可以收歸和之國用。
就可以同武士一齊抵抗世界政府入侵。

上色了
赫拉
好似係三千里,合體怪
地震會唔會係黑胡子登場?
點會多支線到暗黑大陸篇

同埋暗黑雖然都鳩鳩地 但起碼佢未畫完

和之國支線多 但主體都係:
路飛團
親友團(羅基德德雷克)
九俠武士團
大媽團
凱多團
極小戲份世界政府

死人帶動故事:御田

主角威能:最可笑既能力
二把手:終於用霸王色 加多把妖刀

蟻王篇:
主角團
親友團(會長煙佬)
湊敵客
蟻王團
幻影旅團
極小戲份射核彈政府

死人帶動故事:凱特
主角威能:變大剛搞到stone撚左
二把手:基路亞識出電同神速印象深刻

其實差唔多架咋 但人地就係畫得出果種壓迫感同連續性

唔好成日隔硬幫尾田硬兜
多過蟻篇啵
真係好9
主要係作者太老套仲停留響20年前
當所有漫畫都向前走成熟風現實向
佢仲行緊兒童風
唔會死人無限鎖血
最大問題係真係投入唔到
比我個女睇都嫌低B
我第一句就多支線過蟻篇,你點睇野架?
我咪就係話 同蟻篇其實差唔多

點會多到同暗黑篇一樣
就係咁冇用我先明白,
點解佢地同白鬍子差咁遠
多過蟻篇
我講緊暗黑篇富奸都係咁處理不同支線,用跳來跳去既方法。

咁多支線用跳來跳去冇錯,可以同時交代唔同人物做緊咩。

屌跳來跳去唔成立,
尾田最大問題都係個節奏處理得唔好俾人覺拖。

一口氣睇同斷斷續續睇都有唔同感覺

獵人暗黑大陸呢D咁多支線,
斷斷續續睇,一樣會俾人覺得唔知畫緊乜,畫到邊,跳來跳去,畫功差。
搞成咁其中一個原因其實就係因為加咗大媽入和之國篇,
咁搞法好明顯分薄咗百獸海賊團嘅戲份同應有嘅戰力,
cut走大媽, 加強同增加返百獸海賊團幹部人數,
等重要角色有真正幹部敵人可以打, 唔洗靜係打卒, 百獸海賊團個規模就出到嚟。
吹佢有幾多卒呢d數字遊戲, 根本讀者就感受唔到有咩咁把炮
呢個真,兵力都多餘,個個都以一敵百,路飛魚人都好似一炮十萬
同意.
雖然以好唔好睇嚟講, 大媽篇就點都唔會好睇得過和之國,
始終大媽篇亂寫山治, 而和之國有御田回憶。
但以講故事結構嚟計, 大媽篇係好通順, 一入島布琳set up, 到山治家族問題,
到聯手搗亂, 然後逃亡, 係睇到故事個層次 係最尾逃亡嗰度又爛又拖。
反觀和之國明明一手好牌,
上島就搞埋d相撲對故事毫無意義, 完全浪費晒最好鋪排故事嘅時間,
仲要明明坐監嘅時候又玩多次相撲
用康家死帶動讀者情緒, 但死咗先介紹佢係乜水, 康家死果集個個睇到黑人問號
到入鬼島開拖先慢慢介紹飛六袍 大和 明明咁重要
成個本島都冇做好鋪排往後故事嘅工作, 所以跟住成個故事係好混亂, 係今篇一大缺點。
如果尾田真係想咁樣反諷就話啫, 可惜佢唔係
終於完左依篇...
忍左好耐 分鏡問題 過份亂
終於捱完依篇
其實點會叫捱完又唔係換作者
以後啲篇章只會更多人分鏡節奏更加亂
真,基本上睇得超辛苦,只要幅圖檔有少少唔夠高清,即刻唔撚知佢畫乜撚嘢,一幅圖畫得勁野密,差唔多集集出跨頁,睇到勁攰
人物太多+分鏡亂 (冇計大戰係人多)
細格到要用放大鏡睇
但最慘係搞到部分角色唔會令你有好多印象...
戰力鎖血果d問題就講多都廢事
根本有時睇完都唔知自己睇左咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞