One piece 海賊王 1050 高清中文版

301 回覆
21 Like 34 Dislike
但近呢50集, 點廢都廢唔過大媽篇尾段走佬, 嗰度走咗成60幾集...
漫畫都係咁鋪伏線
好地地做咩又話唔開國, 咁打黎托呀?
內容係好多 但完全唔興奮
打戲畫得衰分鏡又垃圾 無打擊感
劇情斬到一舊舊 將好多野塞到個畫面密密麻麻 人地係用黑色墨畫漫畫 尾田似拎把刀係張黑色紙到勾 每話都最少有8-9頁係咁睇得好撚辛苦 起乘轉合又做得好差

你自己上面講個堆野全部都係劇情交代 經典場景都講唔出啦 媽媽同凱多打輸戈個moment竟然無高潮過
成個國家打到廢鐵咁,仲要未知重建時間要幾耐同外敵投機入侵,開國未隨時出事

不過桃哥咁優柔寡斷,俾人講幾句又走去開架啦,除非尾田想寫佢同大和跟路飛出海
鎖國咁多年,係因為和之國有秘密唔可以係人都知。

御田既開國係想方便JOY BOY來打敗凱多,依家人都到左,應該可以唔開住。

估計就係同空白100年/OP/joyboy有重大關系

我諗路飛知左秘密/歷史真相/搵到OP,和之國就可以開。
成套OP頭3?

你講今篇好睇嗰d位(除咗兩皇同盟)我覺得係好基本,
根本就好應該要有嘅野嚟,
由PH島鋪到依家, 如果連呢d都冇就真係唔知睇咗咩了

其中一個問題, 今篇d pacing都已經錯晒,
成篇係極大量多餘劇情, 影響成個故事流暢度
佢好多野想講?唔係lor, 靜係桃之助有話要整雲之後又整唔到, loop咗幾十次已經係係好多餘。
呢類劇情點都唔係好多野想講而篇幅長啦。
都廢時講埋角色嘅升級, 因為好多無用多餘劇情而搞到寫得幾咁草率。

而德島都係死 跑online, 推鳥籠, 十分鐘啫...但個故事係順暢過今篇
就算係蛋糕島劇情好爛, 整體都仲順暢過今篇。
和之國係有主線空白100年歷史喺背後support先叫做有睇頭,
以講故事嘅角度, 其實仲差過德島同蛋糕島。
港版102單行本出左可以買黎重溫.
咁開拖個陣就唔好大大聲話 「我要和之國開國!」咁啦

班細既拎埋條命出黎打完, 講聲Sorry都係唔開住
最後大和定蛇姫 做路飛老婆

我揀大和
我諗呢個係佢睇完佢本日記之後嘅決定,佢之前都唔係咁
大和啦,可以屌動物
大和好大機會係處, 蛇姫冇可能係處
大家識揀啦
天龍人忍唔到手
凱多老師沒有輸!
分鏡能力問題
垃圾到
不明不白打贏
不明不白完結
On7 9

一陣寫桃之助話要上船冒險行一圈番黎先開國
我就屌爆佢老母
有冇人幫我重溫下佢老豆做左啲咩冇晒印象
黑鬍係咪準備出場
小南子個段幾好
但另一邊廂路飛殺左大和老豆,佢完全無感覺仲要走去抱住殺父仇人
佢不知幾憎佢老豆 細細個已經困住佢 又知佢係壞人
點解條咸濕仔又唔開國呀
快趣講世界大事 唯一動力睇 就剩呢樣
主要教九俠成為真正嘅武士廢事佢地丟御田架,同埋救助下惠比壽鎮啲鎮民咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞