Netflix發嘲弄meme「買不到快篩」被台灣網友出征

443 回覆
133 Like 34 Dislike
台灣政府關於快篩嘅花邊新聞多到喊,又話貪污又話諞案又盛,真係難撚搞

不過唔緊要嘅,又話係共產黨陰你嘅咪得囉,反正你執政黨一定無責任㗎
台灣企業真係好仆街...
淨係保險唔肯賠防疫險已經好失望...
仲衰撚過香港
然後就會有一堆支持武統,兩岸一家親言論
其實台灣冇做過乜嘢傷害香港人
未可以獨立思考嘅小朋友睇到就會學晒好似病毒咁,自己會散播,潛意識台灣人殺左你老母咁
依家連登風氣睇落憎台灣仲憎過中國同香港政府
其實台灣人做過咩傷害香港人,定我睇太少新聞冇catch up 到
梁家輝都識講 "我們政府很有錢呀"
我條女就係做保險業,佢自己都話幻想唔到呢個行業可以黑暗成咁
台狗都係玻璃心
快啲離開中國台省啦 浪費時間嘅地方
又屈毛,你知唔知台灣中文同香港中文係有分別架?

叫正體中文係講緊你香港繁體係異體啊on9, 繁體英文係譯traditional Chinese 而唔係Standard Chinese

同埋依家係笑緊覺得叫繁體係低人一等,先特登改做正體中文,你就答咩
繁體唔係正體係咩啊五毛
撚係國家咩
台灣省咋
預備走㗎喇,八月中就返香港申請OWP,十一月過多倫多去唐人餐館洗大餅

BTW其實你個名係咪台妹妹?
認知作戰
連登仔最多無腦跟風+標題黨
最易上當
台狗真係好小氣
富邦 真係要blacklist
我D 保險界朋友都話呢排好忙 日日俾人屌
全球第二大玻璃出口國
問題係佢攞啲假嘅嘢嚟做前提
Nigga
鬼叫嗰個嗰陣為咗串支那不斷捧佢
原來黃明志首玻璃心係屌哂兩邊
中国台灣
爆炸左好耐啦
去巴哈 PTT都大把呢啲言論老屈話香港人接受左中共管治啦
成日老屈 移民台灣又比人彈 所以咪搞到連登咁多人屌台反台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞