Netflix發嘲弄meme「買不到快篩」被台灣網友出征

443 回覆
133 Like 34 Dislike
還要呵護著你易碎玻璃
泰國人好歡迎人地侮辱佢地現任國王
玻璃心到呢
成日對住自己人話自己世界第一,慢慢講下講下,真係以為自己好勁
支持Netflix
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1653180237.A.CE7.html

求其撳入ptt一個討論thread,都見到有台灣人話買唔到
即係好似有上海人上網話上海搶唔到肉同菜,另一個上海人衝出嚟話佢個屋苑送餸上門添喎,分明係你造謠
台灣人防疫上腦
初時係唔俾人寄過嚟,要好似走私咁偷偷地寄,到後來寄過嚟好似要申請同報關,我見咁麻煩就費事叫屋企人寄過嚟啦

係啊,台灣初時係唔夠快篩之餘仲唔俾你寄快篩入境添㗎
仲成日笑鳩人玻璃心,繁支真係繁支
出文嗰個未又係呆灣人
只係自卑變自大
接受唔到自己身為世界第一防疫國點可能搶唔到防疫物資
蔡英文話有1億劑
傻鳩台狗,關netflix乜事,係台狗自己出post既,投訴?最好就炒鳩個台狗,請個鬼佬出post
奶台狗第一次召集
全世界看好了,我們台灣只示範一次
台灣人
咪一鳩樣.jpg 連呢度都啱用
反對嘅全部係五毛集團式經營、分化撚,唔須要住何解釋
救世賣NT$37-45/支仲要免運費
下場係比台灣人屌佢賣假貨呃錢

[厲害了 我的台灣] 香港快篩 Savewo 救世慘遭台灣人出征
https://lih.kg/3005576
180蚊台紙一支

不過踩港撚會拎香港共存初期嘅時空背景嚟講,話當初香港仲貴過台灣

但係完全無人諗過台灣係一個所謂防疫模範生嘅民主國家,係都要拎垃圾港共同人地比,而且台灣仲要遲過世界上好多地方玩共存,有哂時間參考人地嘅防疫措施同埋準備物資都仲搞成咁,而且仲要唔屌得,明嘅,台灣有民主所以世界第一吖嘛
樓主pin this
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞