Netflix發嘲弄meme「買不到快篩」被台灣網友出征

443 回覆
133 Like 34 Dislike
用下你個豬西腦啦
台灣咪繁體支那囉有咩唔比得
繁支係咁上下,唔啱聽就係老作造謠出征罰錢

吓,快篩真係唔夠用喎
咁都可以唔洗咁嬲掛
比著係香港最多咪笑下「netflix又柒左
「netflix住邊買唔到快篩咁慘
點會又屌又嘈話要退subscribe
民主中國No.1
期望政府入多啲快篩?你就想啊,學蔡英文話齋“你們要自立自強啊”
「其實台灣冇做過乜嘢傷害香港人
未可以獨立思考嘅小朋友睇到就會學晒好似病毒咁,自己會散播,潛意識台灣人殺左你老母咁
依家連登風氣睇落憎台灣仲憎過中國同香港政府
其實台灣人做過咩傷害香港人,定我睇太少新聞冇catch up 到

「一個人嘅言論唔可以generalization
如果以你嘅做法,我係日美韓forum 隨便都可以搵到個仇港post,咁你係咪要憎晒全世界
當年都好多日本人話黑警打得好,咁係咪代表晒全日本」

你唔覺你自己打到自己塊面啪啪聲?
兩星期前發生過嘅事咁快已經唔笑得
睇你睇開咩地方,PTT同場外其實都比較正常,另外仲有島民都有自己一套文化冇咁易俾塔綠班入侵
原來OU仔唔怪得咁撚短視

廢柴
有好大分別,dpp有台灣價值,香港無
真支那
繁體支那
粵語支那
華人真係唔使細分
條潛水雙標仔勁撚on9
連登反台就係風氣
台仔反港就係個別人士
講唔過就起底
只會顯示你無料無理據柒頭
肯定如果香港netflix咁做一定個個讚好,仲會一齊幫手屌柒政府
但前任條仆街唔鬧得
好多台灣FD都買到WO 貴就真既
我都係度諗緊啲人咁鐘意俾人串都奶返人轉頭
以前台灣又係咁樣奶人
而家好似台灣殺左佢哋全家咁盲撐Netflix
Netflix邊撚度係台灣
如果佢係新聞或者台灣多人睇既爆廢講一樣大把台灣人受落
再講啦 如果係Netflix笑香港 香港人咪又係起曬鋼 你以為香港人真係咁大方咩 你睇下連登平時D POST啦 一有人講香港唔好就已經大撚把人屌返轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞