Netflix發嘲弄meme「買不到快篩」被台灣網友出征

443 回覆
133 Like 34 Dislike
果然係繁體支那
一樣咁玻璃心
最後咪成堆連登仔跟埋屈毛,沉默大多數又有唔少可以俾人洗到腦以為真係咁極端

所以連登最多就係兩個極端意見,睇下就好,最重要都係自己思考,不能盡信
收皮啦團結
上一波有藝人中左都俾人鬧
鬧到有panic attack
台仔冇疫情由自可
一爆咪又係同香港一樣搶呢樣果樣
台仔唔鐘意俾人笑
淨係受支那果套財富密碼
總之咩都太厲害佢地就j到上天
我有:

https://www.facebook.com/jimmy.cheng.3532

之前吳介民教授點名林靜儀齋講唔做得把口幫香港
呢條jimmy.cheng即刻入去吳介民fb剷爆佢話香港全部人都係共諜,唔收係國安考慮好合理
亦即係你口中香港人殺左佢老母咁
跟住我好奇click入佢profile睇
睇吓係咪你地眼中既藍營分化撚
又唔係喎
以前有轉過頭像撐香港
理應係綠粉靠近民主理念呢邊
佢D post係近排先激進反港
台灣人唔係成日牙刷刷又抽香港水得撚閒屌班鄉下佬咩
玻璃心 一家親
好似有個垃圾user係呢個名
藍絲討厭政府嘅人,一定多過擁護政府
"其實台灣人做過咩傷害香港人,定我睇太少新聞冇catch up 到"

條撚樣好蠱惑
最尾一句戴哂頭盔
台狗有錢subscribe netflix嗎
真呀 班台灣佬都冇當香港人係一回事
仲拎班狗打人黎幸災樂禍
其實冇必要神化班台灣佬
個導演最好以後唔好做netflix生意
宜家唔洗 不過上限一百支
https://www.youtube.com/watch?v=tsLDt6xUjHo

仲以為你地成日幫台灣(尤其係DPP政府)講好說話既人好熟台灣新聞
真係想知你地係台鐵私有化呢單嘢企邊邊

民眾撐勞方 vs 菜政府好想台鐵盡快私有化然後改革
咁玻璃心

如果比著係笑香港人我唔會有乜大反應
所以部分網絡酸民講嘅嘢就代表晒所有人,酸民網絡鳩up 你就generalize ,咁你同果啲酸民一樣咁唔成熟

王喜事件佢真係啱晒?好一部分人唔認為喎,係你自己覺得王喜啱晒台灣錯晒。出現糾紛全你又generalize 晒係對全香港人傷害。

你嘅世界又係非黑即白,又係代表晒所有人,你唔覺有啲似中國口交部?你可能先係自己口中嘅"少年"
其實買嚟做乜
just a flu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞