林二汶加盟擔任tvb《聲夢傳奇2》導師, 讚參賽者比《全民造星》少,資源分配較集中

262 回覆
16 Like 435 Dislike
一離開左就講舊東家壞話
第日咪乞返去
好波
其實藝人自由上唔同台係無咩問題
佢地/公司都要搵食咖
想知藍奕邦有冇出ig屌林二汶
又關咩事事實係果期hit造星 所以咪帶紅埋林二汶 牙醫 joyce呢幾個 果陣無咩女歌手選擇 係人氣勁情況下贏903我最喜愛獎咁解 跟住屈尾十同tvb拉上關係 又聲生不息又聲夢2 好似靠viu拎完人氣就即刻投靠對家先比人屌

同認viu黃/支持陶傑9up觀點無關 你話最起初可能真係有少部分人反tvb開始睇viu 但之後個潮流維持到就已經完全唔關事
去對家公司返工,喺好多行業都係好正常嘅事。

二汶都無講過自己黃/反TVB,係啲Fans自己係,然後希望佢地支持嘅偶像係姐。佢做嘅嘢都好consistent,有機會就做,無理過政治立場。

我就一直都唔特別好二汶。我都唔會覺得viutv嘅員工全部係黃。
好似unfriend左
Pop 個種玩膠仲勁過我地 佢膠到個個信曬佢係viutv 打手
個個離開tvb再屌兩句舊公司就突然有光環,viutv去tvb就反骨,goodest logic
其實正常係要咁
但香港咁多年都係冇進步過永遠玩你封殺我我封殺你咁
《聲夢2》的參賽人數較《全民造星》少,所以資源會比較集中。另外由於男參賽者的人數較少,所以會優先挑選男學員,見到有潛力的參賽者亦絕不退讓搶到底!

《聲夢2》的參賽人數少,資源集中,見到有潛力的參賽者亦絕不退讓搶到底!

有需要用viutv 嘅節目襯托tvb嘅節目?
社會人仕唔好扮唔知咩係踩住人上 咩係潛台詞
都係果句 TVB俾狗睇
佢去tvb 做野就無左人格? 佢由紅轉藍 叫進步左啦 人格即刻高左一級 無咁黑人憎
明明viu一樣有員工過勞死
就做左聖人

Tvb去viutv就係英雄
有第二春
無 早排藍奕邦喺fb講自己曾經寫歌俾林憶蓮
仲有提到首歌唱和音嘅係林二汶
而家梁嘉琪去兩個台
除左viu同tvb外
咁佢係乜
講句事實叫踩你
你轉工話舊公司做得唔開心係咪踩舊公司?
當然可以揀自己鍾意咩人,但總有人以黃藍嚟justify自己喜歡某D歌手藝人,再狙擊一啲不符合自己黃標準嘅人,但到後來自己喜愛嘅歌手藝人做咗違反了黃底線嘅嘢,就搬龍門幫佢哋死兜

其實坦白承認自己係雙重標準就簡單得多
觀眾比大台由細灌輸呢種同行如敵國,藝人只可以效忠一個台嘅錯誤觀念
結果就話啲人食兩家茶禮
其實本來藝人鍾意上邊個平台就上邊個
係某台以前霸道玩壟斷
拍完星夢2搵娛壹洗底咪得
連登仔一向話兩個台都藍
咁食兩家茶禮有咩問題
之前我成日都講台灣果隻藝人唔係簽台,可以不斷跑唔同台嘅通告,不過香港市場細電視台做埋經理人,玩唔到依隻!
自從同at17開左個拉闊 之後twins 都冇咩運行
所以3,4線個班一唔做tvb即刻有光環
跟住有幾日新聞報道然後就唔見左影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞