林二汶加盟擔任tvb《聲夢傳奇2》導師, 讚參賽者比《全民造星》少,資源分配較集中

262 回覆
16 Like 435 Dislike
有pop囝加持就放心了
其實有藝人本身係黃係唔出奇
但人哋真係冇你哋想像中咁偉大將黃擺埋落佢事業到

而啲fans就希望人哋好偉大咁犧牲俾佢睇,俾佢地打飛機
但係人哋做藝人就真係只係做藝人㗎咋,食四方飯緊要

而啲fans喺現實世界之中無論自己同身邊嘅人其實可能有一半以上都有出中資糧,只不過係想收工之後搵人俾個機會佢買贖罪券打個飛機
連登仔幾時有捧過佢
連討論都少啦
造星3個陣勁多人仲質疑佢
講到A組係因為梁祖堯先贏

點知造星4得返梁祖堯自己做導師
先發現原來係咁唔掂
我諗個分別係 林二汶因為viu 全民造星做導師
賺番黎既人氣 當年拎我最喜愛女歌手…

令到當年有幾支持 宜家有幾反感
其餘提到既唔係因為Viu而紅
補充多一句
總結:一切都係Viu fans (8成黃絲),對TVB(背景係建制)既不滿同無力感,而產生一種虛幻嘅情感投射落Viu tv 到。

即係虛火
個隻姜逼連台灣演唱會都未開到都成日話亞洲第一啦
係囉 可能佢上cctvb做導師錢=viutv 做導師錢既 幾百倍
就係咁囉
張敬軒唔使viu粉撐,自己本身都好撚紅
Janice Aga 本身都有自己fans
Viu粉撐鏡撐collar 多過撐佢地啦
本身人氣唔係好關viu 粉事

二汶紅就一個大原因就因為viu粉,佢上tbb啲viu 粉屌鬼之後走撚哂預左啦打回原形本身值幾多咪幾多
邊可能上tbb但要viu粉繼續撐
真, 樓主pin la
咁祝佢發達囉
嗰陣因為造星而支持佢班fans就一定走哂架啦
仲要邊屌邊走
佢本身有幾多人氣,賺到幾多錢就睇佢自己囉
咁你就咪撚吠人氣又盛啦 講到最尾人氣咪又搵錢 你又知佢袋幾錢咩 人氣人氣傻閪
咁其實 食兩家又如何
我唔覺得兩個台有咩分別
定你覺得國務院台真係黃台
我都想像唔到你咁黃一樣睇紅viutv
邊可能
講出黎有冇笑
人氣同搵幾錢掛鉤啦
鍾意就係黃
勁撚雙重標準
其實係Cctvb搵過好多Viu嘅人過去亮一亮相做個節目,但好多都推走晒,難得林二汶係Viu有啲人氣,咁佢都想幫幫手希望幫到cctvb個節目同佢一樣有返人氣,最好有埋贊助商支持啦
係囉 的士陳香港無人氣 搵人仔搵到上晒磅喎
你就出黎吠林二汶無左你班viutv膠要乞食咁
上年拎獎 開演唱會都係你班viutv膠皇恩浩蕩
要向下比?
其實唔係咁先好咩,以前屌TVB簽死歌手其他台訪問要講國語,依家可以自由做唔同台唔係好事咩,viu粉咁就話反骨,即係你地本身都係有大台心態啦不過轉左台啫!
楷哥Fwd 全力支持星夢傳奇
仲有得抽mirror飛
tvb呢d選秀節目先叫似樣架ma
全民造星3已經得2個導師,屌你造星4連班垃圾都可以上去做....
我咁睇啦
Viu撚就唔會再支持佢
你覺得其實唔關事嘅
啲fans 佢自己號召返黎嘅
人氣同造星冇關係嘅

咁咪睇下佢幾時再開紅館囉
冇話乞唔乞
你叫你班tbb膠捧紅佢囉,叱吒call馬投票囉
各有各做

我見係二汶先咁講姐
張敬軒 janice Aga嗰啲紅同viu 冇咩關係
佢紅定唔紅都唔太關viu粉事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞