林二汶加盟擔任tvb《聲夢傳奇2》導師, 讚參賽者比《全民造星》少,資源分配較集中

262 回覆
16 Like 435 Dislike
《聲夢傳奇2》今日(5月19日)舉行記者會,公布6位星級導師,包括:Gin Lee李幸倪、林二汶、泳兒、JW王灝兒、Alan布志綸、Phil林奕匡,今次新賽制將分紅、藍兩隊,紅隊總監為Eric Kwok,藍隊總監為陳奐仁。以及23名位學員當中包括由《聲夢Junior》組成XiX的成員,包括14歲莊殷玥(Vici)、15歲梁善知(Crystal) 、14歲劉芷君(Aster)、13歲繆昀希Charlotte、15歲鄧曉殷 Kiele和14歲楊秉頤(Caithlin) 出席。

《聲夢傳奇2》主題為「我超越我」將於6月11日晚上8點半翡翠台首播,每集都有25位業內人士評審。Gin Lee李幸倪、泳兒及JW王灝兒再次擔任導師,Gin表示很高興可以見到熟識的面孔;Vincy則笑言自己揀學員的準則要「靚仔」,因為除了歌聲之外觀眾緣都很緊要;JW王灝兒則說:「可塑性好緊要,因為有啲學員你一望就會覺得有啲嘢,而且有啲嘢會愈嚟愈大!」新導師有林二汶、Alan布志綸及Phil林奕匡。而繼《全民造星3》之後,再為《聲夢傳奇2》擔任導師的林二汶覺得今次節目的四面台是個訓練的好開始,因為要照顧四面的觀眾不容易,一早習慣有著數:「好新鮮,四面台好犀利,因為四面台好難,所以由零開始訓練會好好。」林二汶接受傳媒訪問時表示,《聲夢2》的參賽人數較《全民造星》少,所以資源會比較集中。另外由於男參賽者的人數較少,所以會優先挑選男學員,見到有潛力的參賽者亦絕不退讓搶到底!

林二汶早前被指食兩家茶禮
去年11月19日,是無綫電視台慶當晚,當時被外界認為是ViuTV常客,兼《全民造星3》擔任導師的林二汶「驚喜」現身在「女星勁歌熱舞賀台慶」環節與其它女星歌手一齊獻唱,令不少網友大感意外,亦有不少人表示對她「食兩家茶禮」的行為表示失望。事後林二汶亦有開腔解釋自己兩邊走的原因,強調「音樂無分邊界」是自己的信仰:(其實我做咗廿年音樂,我一直都好相信,音樂係應該冇分國界,無分任何嘅邊界,因為音樂本來係應該要嚟溝通,而唔係孤立,我哋其實一直追求緊係百花齊放,唔係咩?我今年開咗自己嘅音樂教室,我想嘗試傳遞一個訊息,就係音樂應該係冇分邊界,應該一心只為音樂嘅發展,如果我分得咁清,咁我教出嚟嘅學生,唔係會墨守成規同故步自封咩?我哋做音樂嘅人,我教出嚟嘅學生,我希望佢哋明白一個訊息,音樂係應該懂得海納百川。

文章版權為新傳媒集團所擁有,原文請按: https://www.orientalsunday.hk/519468/?utm_campaign=OS_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_OS
死TB
死tb自己都未開過四面台
厚面皮到教人
死tb
走狗

我真心就對軒公冇乜嘢既
今時今日只要冇乜講過違反人性嘅說話就OK啦

所以上TVB根本唔係一件乜嘢十惡不赦嘅事
望吓你自己同身邊嘅人一樣大把人做緊中資工啦
唔計軒公,森美點計都唔係藍,一樣都有上TVB

但如果因為咁樣就要屌鳩林二汶
點解你哋呢啲人唔屌埋軒公先?
仲有gin Lee 衛蘭 aga……….
本身你哋呢班人已經雙重標準
留名國務院藍尸又屌佢去tvb
講到尾都係借黃藍對立嚟維護自己台利益啫
今次請林二汶真係TVB最戰略性既一步黎
TVB咁做等於同外界講佢地容納到黃色藝人, 以後黃明星唔洗怕比人追擊可以繼續上TVB (張敬軒, MC, 陳蕾都上過, 請二汶明顯係加強個語氣)
一旦唱片公司同公眾接受左唔洗起戰線追擊tvb, 啲廣告商自然會返返黎
到時就係mirror同viu既死期, 一隊唱歌走音無料既組合, 一間賣本土情懷專門輸出樂壇垃圾搶廣告
根本行內人睇佢地唔順眼好耐, 你見張敬軒演唱會請serrini gareth T都唔請mirror就知
呃左連登仔投903我最喜愛,順水推舟上埋紅館
搵夠就回巢露出真面目,不討論政治
撚到連登仔tumtum轉
陶傑都講左係班viu粉情感投射一味覺得人地係黃
柒到應一應
全港都知mirror好撚黃,只係mirror自己唔知
鄭州加油算唔算
中意既就黃啦

你班友係咪想苦行迫死晒啲人先收手

抗爭低潮期唔應該計較咁多

留低喺度既都要食要住

無工開係咪你養
被迫
先唔講顏色
唔係ViuTV佢收得皮啦
哩D正反骨肥西
駁唔到
條tb 係viu 有主持節目,點同軒公比
佢呢d真係食兩家
就算唔特別屌
當佢冇左個造星效應,走哂viu粉
就淨返二汶粉
本身二汶有幾多fans 心照啦

佢上到紅館同做到我最喜愛女歌手
有一定程度係viu粉吹奏出黎
佢上tbb就意味呢班人走哂啫

Tbb套野無論張敬軒、janice 定二汶做都冇撚人睇,唔會有人吹奏加唔到人氣

結果咪塵歸塵土歸土,光暈散去,得返自己本身實力號召到嗰少少fans

唔好用張敬軒比呀
就算張敬軒走哂viu粉,用自己號召力都受歡迎過二汶幾百倍
但張敬軒一個人扮哂成隊mirror 仲好好心機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞