『薪火post』BNO 續期資訊(112) 睇頂置 –– 睇清楚POST名

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
date of issue係97年3月
應該本BNO大機會係佢
無咩出奇,佢中國出生但老豆老母求其一個係BDTC-HK otherwise than by descent ,咁佢就就係BDTC-HK by descent , 然後97年3月就申請咗BNO, 就係咁。
佢發現新大陸咁
我26/6都收到email話收到doc
3/8 都係同你一樣收多次一模一樣既email 好奇怪
但依家都仲未approve
就黎兩個月了
收到,我再send多份e-form過去,感謝巴打
我6月6日doc received 等到宜家都仲未有消息...
提提各位如你哋有咩親朋戚友被人呃咗或者拐咗去東南亞,而受害者係有BNO 身份嘅,請你哋幫佢搵英國外交部或者駐港總領事館幫手,雖然呢單嘢就算英國出手都唔係易搞。
當初搵唔到BNO fd, 搵左個歐盟護照既fd 做網上副簽,但因為歐盟護照要影印copy, 但個fd 知道左唔肯比,依家基本上差佢張doc 文件就可以寄,卡住左係度

我諗過:
1.比解釋信,話拎唔到個份copy,夾埋我d 文件一次過寄比uk等佢知咩事

2.直接email 聯絡gov,話改一個有bno 既副簽人

有舊bno (bb相), 20年冇續,應該一定要搵人副簽既

有冇咩好意見比到我,唔該
想問status去到passport printed
下個status會係咩?
我想知本passport幾時到
我暫時見無得track
下個status會係Application denied
我都係😭
本嘢今年到期,想當初數到12年親身去英國領事館搞,唔記得有無去兩次再問人拎副簽之類,如果續證仲需唔需要副簽?
普通續領唔需要副署
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞