『薪火post』BNO 續期資訊(112) 睇頂置 –– 睇清楚POST名

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
4月尾ev,左文件,早兩日終於覆話收到,差唔多成個月
巴打我情況同你一樣, 又係Durham office, 又係叫我補交address proof, 連呢個email都一樣,但係呢個email係reply 左都sent唔出既。

上星期五我收到email即刻拿拿臨速遞去,點知星期六晚先收到email,發現叫我寄address下面個code同我第一次send passport既唔同,比佢哋玩死跟住今個星期一簽收左但而家又無聲氣唯有繼續等
23號寄,5月4簽收表示呢家都未UPDATE
咁睇黎我hmpo 5月17日簽收到,而家仲未update算正常
我四月中簽收,都等左一星期先有update
而家爆晒廠,等下啦
我寄左就等下先。 今次係下面個code 寫錯, 第一次係寫INT-EDP, 星期六先叫我寄INT-DOCS,但都係Durham office , 等多一個星期睇下點囉
我2013年renew bno嗰時係掛號簽收左,唔夠2個鐘就係hmpo個system到update左。
不過見佢而家都爆哂廠,2個星期有update已經要還神
誇張
我都係4/5 簽收 到宜家都未update
仲以為宜家呢段時間已經少返人申請
原來都要等咁耐
等佢UPDATE要一個月
慢慢啦
報失佢同我講太耐之前無reference number係咪正常?
Thank you for declaring you had or were included on a passport that is now lost or stolen.

The passport would have been issued before the introduction of our computer system, so you do not require an LS reference. It does mean you will need to supply full documentation to support your claim if you wish to apply for a passport.

我係93年拎我記憶中
好,唔該你
屋企人講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞