歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (141) 廣告就識賣post又唔柒開

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
OK,下次唔會噴咁濕

唔想再洗金屬色,用GM Marker EX金鳩噴蓋過去算
係咪用普通75%酒精開都得
噴過黑底再噴過囉
喊出黎,真係搏新手見到入坑
諗返都幾衰,賺同賣廣告冇緊要,但變埋虛假陳述又好似誇張左
街貓巴打,多謝你教路,
原來一黎就上到咁高度數去開磨

Godhand 個把銼有冇得大約轉化成咩度數左右
黑人獸巴

我肯定你啲火柴人係細個Gif見到打哂架個啲仲要識郁
你當我係呢到d痴線佬呀我路過嫁炸
艾斯巴,多謝你圖文並茂咁教我路

原來秘訣係預多啲位,再慢慢修正

同埋唔洗好似平時啲件由細號碼開始磨,一黎就可以上大號數,咁我之後砌之前要入啲新工具先!

好驚啲透明件一搞水口就樣衰
比701巴打你講一講,
再望望張圖又真係覺得佢成隻骨頭人咁
山埃巴係清泉
不過佢出得咁細架,
啲人仔都可能比較難出得仔細?

開返套戲睇下Anne Hathaway先

歡迎你加完又再加啲新圖同大家分享下
明明成人見黑人巴留言

即刻扮路過,好搞笑
細個整過 有排興整stick animation
我從來都無平噴
唔扮路過扮咩呀
呢到d痴線佬咩都畫得出嫁
關我咩事
燒街貓大師好啦
劍士巴深藏不露

係咪都研究左排點整,有冇作品睇下
「普通75%酒精」
我諗你係指緊一般藥房買到嘅70%~78%藥用酒精啦下話
其實真係要講嘅話一般係有兩種
乙醇(ethanol, 即係酒類飲品嗰隻酒精)
異丙醇(isopropanol, 另一種常見醫用酒精)
兩樣我都試過用落aqueous, 都唔覺有明顯分別
之不過, 我試過用70% Ethanol抆甩咗底層嘅finisher紅色
其實當初我都冇特別留意Ethanol同isopropanol, 只不過係3D printing嘅範圍入面我哋係特別指名要用高純度IPA(isopropanol)去洗
同埋自己嘅意外之後先會特別留意兩隻他朝一日會唔會忽然再跣我一鑊
隨住舊電腦冇左好耐啦
去cityxxxxr買 切魚生消毒 就係前者
一般環境消毒 應該係後者
唔係囉
因為我喺我工作範圍同屋企樓下嘅藥房都買唔到IPA
得返乙醇, 我為咗買IPA特登去化工鋪

而我好肯定兩年前係IPA周圍都有得賣
//而我好肯定兩年前係IPA周圍都有得賣//
就快買刀都要實名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞