歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (141) 廣告就識賣post又唔柒開

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我就唔知點解香港人好似唔識正正經經咁教人,指點新手往往都係要擺出一副高高在上既老屎忽style

真係唔知點解
終於砌完喇屌你老尾

因為普遍都係又自卑又自認叻
華人文化黎
拎優越感掛
同意絕大部份內容
因為喱類rebranding同推銷品對於消費者而言減低咗一定種度上嘅隱含成本
例如:
貨比貨嘅過程所謂金額+時間
上網search嗰樣嘢叫乜名, 外觀係點, 判斷係咪佢所謂嘅知識同時間
尋找相關貨品嘅銷售途徑嘅時間同知識
之類嘅物質及非物質所需

衰啲講句, 本身具有相關經驗同知識嘅人當然一開始就bypass咗上面嗰堆困難而能夠直接買取到自己所需
而喱個就係佢哋囂張態度嘅根本
至於喱個行為本身乞唔乞人憎對我嚟講就係睇下佢嘅字裡行間有冇能夠吸收嘅知識
如果佢就係掉低一句傻閪就算咁喱啲直接isolate佢就得, 對於我嚟講喱啲人純粹係刷存在感
所謂嘅「老屎忽」就應該係表明佢喺某個領域入面打混得耐嘅人
刷存在感嗰啲發言根本唔能夠判斷得到佢係咪相關領域者, 根本稱唔上老屎忽發言

而唔同意嘅地方係我唔覺得你係水魚
我年中買好多on9 野,唔拎上黎柒姐
講咁多做咩,基本上你講啲嘢唔啱聽就一定會比人屌你老屎忽㗎啦
又或者咁講,當你有可以喺大西北專程搭車出九龍去鴨寮街就只係為買幾張3M海綿沙紙嘅魄力,你就明白點解會笑鳩人哋買模型專用嘢係水魚
咪咁啦, 我唔想講到成件事太膚淺啫
因為喱啲道理其實可以好宏觀放喺日常生活

同埋你又借啲咦提啲舊事真係好鬼記仇
幾時搭班機返黎買砂紙
你又曲解我 我意思係你都無好似人哋咁有魄力,點可以isolate人哋就算
其實調返轉頭睇如果唔係太介意人哋笑嘅話
拎出嚟討論都有機會交換得到人哋嘅情報
我當初一入喱個POST咪就係分享我複件失敗嘅經過
學到嘢了

生命值硬接
出發前已經喺鴨記入咗幾張3M海綿沙紙啦
btw日亞嗰價貴過模倉都係死炒狗嚟,下次返嚟要去模倉入正價貨!
以前真係硬接
依家就一定戴R95
點啊你, 冇人撩事鬥非做乜又咁高戰鬥力啊
話說香港邊度買到
都係ssp mk嗰啲五金?
見個個都吹水吹得咁開心,有位入梗係要大大力咁入
同埋我想講我唔係要搖佢
我係想佢搖我三個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞