環球歌手逃亡潮 陳慧嫻簽英皇 Aga轉投華納 Gin Lee拒續約

474 回覆
457 Like 7 Dislike
我記得以前睇超級巨聲已經見過佢無啦啦玩踢館
咁堅持當初點解要去玩支那好聲音
明明就係大陸輸左先黎香港發展
如果果陣爆紅左唔信而家會係香港樂壇見到佢
當年 BMA 完約,佢無公司簽。

而家2022年喇
你睇下連D陳小春果群柒頭上大陸搵幾多錢

如果真係純粹為搵錢唔留喺香港啦。
陳小春都係推個仔去拍野先彈起
再加上有古惑仔呢條可以食一世既水

Gin Lee而家係大陸既話可以憑咩紅?
後生又唔係 靚又講唔上 係香港又未係一線好紅
唱功係勁但大陸唱得既人都好多
曾比特都唱得但都要靠個爆炸頭黎做gimmick
一齊做歌姬
岩,你岩。
WTF

對於傳Gin Lee和Aga拒續約一事,環球唱片回應《娛壹》:「現階段確實大家商討中,而且進展順利。」《娛壹》今日收到最新消息,原來Aga並沒有簽華納,目前在環球積極挽留下,Aga留在娘家的機會頗高。

https://www.instagram.com/p/Cdh5zOlOao8/
呢隻碟我都有聽 真係好好聽
可惜宣傳反而少
反而之後i dont know同張學友就係咁宣傳
當年gin lee入環球,環球有買佢舊歌既版權
都正常 佢地上面冇人識
嚟緊會參與多啲
gin lee五官靚喎
所以上面話歌手有揀歌責任
Eric kwok 可能俾左五舊屎佢已經要左最香個舊, 條友回塘快過美欺呀

同埋捧唔好聽,唔捧啲好聽既,擺明唱片公司問題啦,隻碟仲要係 2020 堅個勢強個時出
如果星夢?
咁都一般
有華納我覺得可以一試

Gin follow 華納喎 會唔會係佢入華納
反正環球都冇澄清佢 只係澄清aga
Pixel同error唔同路線
Pixel可以出下綜藝團歌
同埋viu點會真係無資源
最近個個輪流出單飛
最紅嗰首雙雙咪又係eric kwok作
講經咩,紅就gin lee唱得好,唔紅就怪eric kwok
認自己係藍絲覺得好撚失禮呀?
aga唔係唔走呀
得首雙雙
很堅強都多人識嘅
不過之後日出前就真係老撚土

只係大部分好聽嘅都唔係 Eric Kwok 寫

不過我都覺得 Eric Kwok 一個啲曲又未必有能力推到佢 flop 到而家咁嘅
都要加埋環球啲垃圾 management 同宣傳
同埋個歌手形象
不過依家仲邊度好似以前咁捧得起人啊
二十年前陪老細既回報同依家陪老細既回報根本無得比啦
環球年年咁多港共宣傳同奶共歌, 慧嫻例牌唔出現, 大把錢唔憂做, 等錢洗就唔使幾年都冇蒲頭, 宅係屋企玩下貓好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞