點解女清潔工可以隨便入男廁?

352 回覆
1012 Like 33 Dislike
你咁講令我諗起一個一直都唔明既現象
女權撚亂咁用女權主義既名義攞著數,d人除左blame攞著數既人之外仲會blame埋女權主義本身(感覺上in general比較關於社會既野都係,例如共產主義)
但有人用偽科學呃人個陣d人又唔會blame科學
呢個分別係源自呢d學科既本質上既分別,定係有其他原因?
機場男廁清潔工先係
你真係好令人勞氣,性別歧視係父權產物啊Ching
唔好咁固執得唔得
你冇睇開女權,人哋同你講返咩係女權,你又話人拋書包、仆街
總之你自己嗰套就一定啱,學術界嘅共識就只係9up同拋書包
學術界既女權唔係女權
女權閪講既先係女權
唔知佢哋睇唔睇得明你問緊咩
又係
點解男人就唔可以介意 痴撚線 唔port得?
男人入女廁,到時候又會話關事
點關事?女權令男人入女廁?
成班人未去過日本溫泉?
裏面有個係工作人員係阿婆,負責整理毛巾。
啲香腸條條揈,阿婆同啲客人都若無其事,大家習慣晒
要唔要睇返#270先再拗,冇氣了
男入女廁,女入男廁都係性犯罪,呢個係我哋共識嚟㗎喇
問題徵結係點解當男人唔想被女人入男廁,會被人(both男同女)話返轉頭
即是男職員隨便可以入女厕
因為阿姐有咩未見過呀?
咁囉。

阿叔就唔得隨便入女廁
因為見到世面少呀!
明白未
屌你老母咁撚萌塞
唔撚講學術唔通學你咁隨口噏啊?
又駁唔撚到 剩係識喺到話人女權閪當駁咗

知唔撚知咩係學術?講理據啊
唔講理據咁討論托柒啊
唔講理據我唔撚好去搵隻狗同佢鬥吠?
睇完樓上就知,女拳當道好多時係因為班落井下石嘅毒撚助攻
其實上面除咗係咁label我哋係「女權閪」、「女權自助餐」、「拋書包」嘅學術撚、「毒撚」之外,冇人反駁過/到我哋嘅pt
1.我係針對緊樓上啲男性毒撚
2.港式女權確實好多時唔係追求平權
3.講返呢個問題,如果樓主情況同樣喺香港,性別對調,即使女方喺廁格內,男方喺廁格外,你覺得結果會點?
呢個邏輯咁應該阿叔都入得女廁
我再講多次,我覺得樓主好撚慘、認同男人被人性別歧視、同埋男人應該要為自己發聲,屌柒啲性騷擾自己嘅人

男人唔可以入女廁,女人唔可以入男廁,應該要成為男人共識
所以唔該,有女人入嚟男廁,屌柒佢
而呢件事同女權完全冇衝突
如果有人打住女權主義嘅旗號出嚟屌你,唔該你指住佢個鼻大大聲鬧佢係女權閪
如果冇,咁就係樓上嗰幾位仁兄喺到打稻草人
我咁都嬲
樓上幾十位巴打激動過我喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞