點解女清潔工可以隨便入男廁?

352 回覆
1012 Like 33 Dislike
男女清潔工都好,都望唔到你粒花生架啦
所以? 佢實際係入咗
女權唔係講女人比男人壓迫,係講人人都被父權思想壓迫

男人只會笑住問你係咪細鳩驚俾人見到 之後自己覺得踩完你好有滿足感
男人只會笑住問你係咪細鳩驚俾人見到 之後自己覺得踩完你好有滿足感
強烈要求女廁唔畀鎖門 加男清潔工可以24小時長駐喺女厠入面
老細安排㗎嘛我估阿姐無得選擇 要人辭職咩。。。
仲要講緊女廁一般入格
老細冇要求佢廁所有人用緊都衝入去喎
台灣男廁直程有後生女清潔工啦
咪一樣直接行入黎男廁 樓主係咪處男黎
未比其他人見過 就覺得唔舒服?
正常一間公司既清潔係呀姐都會等冇哂人先做清潔

你間公司係點做即係佢幾冇唔正常
男人10個有20個都睇av 大

我肯定睇慣異性身體既以男人為主

係咪又係講到 阿叔有咩未見過 直入女廁
咁女廁嗰班女係咪全部處女黎
啲女人咁撚驚畀人望做乜鳩 晚晚含撚畀人屌見慣見熟啦
佢好想入咩
你咪報警囉廢物
Jer jer matter!
亦都唔會特登睇
你仲嬲過樓主做乜無追你故

其實講好啲應該係 老細無教/要求員工唔隨便入男廁
guidelines唔清楚/無規管阿姐做左又無後果
佢份工係清潔 佢咪入去清潔

支持樓主投訴
其實唔識真係唔使衝出嚟
女權從來都冇令「大家唔覺女人會性騷擾男人」
好簡單,古代有冇女權?冇
咁古代人係咪就會覺得女人會性騷擾男人?
你諗下就知當然唔係
事實上大家都唔覺女人會性騷擾男人,但女權係近代先出現嘅觀念 咁有咩可能有因果關係

咁點解「大家唔覺女人會性騷擾男人」,咪就係父權思想
因為父權系統裡面,男人喺性方面係強勢、主宰一方;女人係弱勢。所以大部分人嘅mindset就會覺得男人一定唔會係性受害者,而弱勢女人就會受害。

亦都係正正呢個思想,先會導致大部分男性喺性騷擾、非禮、強姦嘅個案都會被瞞報。性強勢嘅男人居然被女人非禮,講出嚟會傷自尊,同埋會被其他人睇唔起。樓主嘅個案正正係咁,樓主覺得被性騷擾,但清潔阿嬸就覺得「男人有咩可能會被性騷擾」,所以窒返佢。

女權出現,就係要將男男女女都喺父權思想鬆綁、解放出嚟。上面都有人講咗。所以女權推行得當,男女都會受惠。咁當然,有啲女權撚唔識又要講女權,自然會覺得過火。

講咁多唔知你明唔明,只係想講女權並唔係要打倒男人,唔需要咁抗拒。父權亦都會壓逼男性,所以請唔好擁護佢。
其實性別歧視係父權產物
因為個重點係女人話要搞女權,而女權原意係要爭取男女平等,但實際上只係爭取女性權益,反女權嘅主要原因係佢哋雙重標準,講一套做一套,唔關男人幫唔幫自己爭取,某程度上並不是矯枉過正,根本係掛羊頭賣狗肉。

其實你自己就係一個好好嘅例子,點解女權支持男女平等,實際係女人至上主義,呢樣你唔屌,反而屌一個冇打著呢個旗號揾食嘅男人。
因為個重點在於樓主嘅個案根本唔關女權事啊
男廁女清潔工係咪世界上唯一一個可以同人講自己乜撚都睇過嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞