開汽車美容店 你問下 我又答下 (2)

157 回覆
5 Like 3 Dislike
投資幾多,幾耐回本
自從有武廢 講乜野回本
唔執笠算幾靚嫁喇 投資幾多睇你開間點既舖
平既30萬左右開舖 貴既90萬左右都有
睇你有幾多機器 有幾大 做幾多裝修

如果你唔係熟手做開呢一行 建議唔好諗
比得幾十萬落嚟 好多生意可以考慮
Google FB 每月廣告費要畀幾多先有效果?
睇你公司有幾出名 我大約計過每做HKD1000 生意 最少有HKD150 左右係廣告費 當然有啲公司好多Walk-in 咁另計 因為我公司主要唔係靠Walk-in 生意 所以我先同事問下有無更好方法做宣傳
點解wrap紙轉色個價可以差咁遠
最平一皮左右 最貴暫時問過六萬幾
普通磨砂白色
同埋想問埋如果預左唔keep原裝油
係咪照wrap大陸紙都得有無推介咩紙最抵
巴打想了解吓其實車漆復修即係點
有冇做鍍膜 咩價錢?
想問吓車頭蓋好多石仔花痕仲可唔可以鍍膜
洗車係咪一定要有泡?
唔知巴打係邊間 detailing 公司, 不過就香港平平貴貴既所謂汽車美容都有留意下, 其本上香港好多都係呃 9 飯食(特別係收3 4 千一次果d ), 好多一分錢都唔係一分貨,唔識9吹既局多, 特別係專幫電車做果間 , 直頭係不L 知所謂。 香港貴租 , 其實要一分錢一分貨真係未必個個都肯俾。

利申,玩左detailing over 10 年 , 間唔中幫朋友part time 整下。
行內有幾多真係有heart幫個客清潔部車
有幾多拆軨detaling
車內玻璃應該如何清潔
清潔劑 , glass towel , 紙巾
抹完雀屎都係有個淡白色印
有咩方法自己解決
清潔後 少少cleaning wax 或研磨劇 輕輕捽走, 清潔乾淨 上返d 保護 (wax, sealent, coating,隨便)
* 研磨劑
拆唔拆鈴,其實都係睇俾幾多錢, 俾倒錢, 打埋乾冰點話
Ching有冇做電單車
拆軨 車底乾冰 引擎倉 全起
幾錢 要放低幾多日
而家d 貴野JDM 都係做呢d
幾錢就睇做乜,不過香港有做乾冰既來來去去都係得果幾間 。
早排係元朗做鍍膜 佢地有拆埋鈴做
不過我本身都係搵開佢地洗車見有Heart先搵佢地做埋鍍膜
見到上網有間長期賣廣告 鍍膜唔洗一千蚊
唔洗問都知大伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞