9成按揭/ 高成數按揭討論 - 21

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
馬拉松

無申請到citi
怕律師樓唔on list
銀行都唔Check 真係多謝你替銀行擔心有人虛假陳述
替銀行擔心?咪撚玩啦,就算你厄銀行,銀行都無可能蝕錢
申請人自己衡量啦
如果比含生同閪豐ban過銀行戶口
係咪以後都同佢地借唔到錢買樓
正常你開票,過妥咗應該有紀錄。同埋可以叫律師樓影印張票俾你做Copy。
想問下大家.. 依家銀行係睇三個月糧 定係 六個月糧?
點叫呃人 未婚夫未婚妻 點prove

未婚到最後唔可以分手? 有得保證?

律師叫擔保人簽按揭合約個時 講清楚解釋晒架啦

唔撚識就唔好亂講啦

自己都識講係男女朋友 而唔係未婚夫妻
而去做按揭又話係未婚夫妻
咁咪就係呃囉

雖然銀行都係隻眼開隻眼閉
但明面講法的確係唔接受男/女朋友做擔保
點樣定義先 真係替銀行擔心?
我無替過銀行擔心
只係講返個實際情況

定義就係有無計劃緊結婚?其實都係口講

我都覺得男女朋友唔得 而未婚夫妻就得
依件事好荒謬
只係覺得無必要講到男女朋友唔可以做擔保人/一齊上會

明明銀行都無需要你做任何聲明 亦無任何定義未婚關係 咁拍緊拖係咪未婚先?

高成數按揭都好多野要考慮 無必製造恐慌
其實份表要你填咩關係
有簽名係有效力嘅

都明做按揭好多嘢要考慮
但正正需要講清楚未婚夫妻先得
一陣去自己走去銀行好真誠咁話男女朋友想做按揭
銀行都唔知點幫佢搞啦
銀行想做你生意會教小業主架啦
律師樓應該可以幫你轉介?
但係原來馬拉松CR咁高 佢仲未出正式offer俾我
暫時boc 1.45
hs 1.4
睇咩原因ban
Offer好似都幾好
我仲覺得CR好似一般咁
同星星得0.1%
其他銀行星星有成0.2%-0.3%
本身申請按揭嗰陣係填一個借貸人,另一個做擔保人。到出offer無啦啦話轉咗2個都係借貸人(聯名借款人),話咁易批啲wor。
樓係單名,2個人人工又差唔多,都無話特別低,咁做其實正唔正常,大家覺得有無伏位?日後要甩名咪難咗?無得原行甩,一定要轉按。
定我揀返另一間銀行算,少啲回贈但做到擔保。
想問下 hehe sheshe
可唔可以當未婚夫妻
大行唔係0.15%?
想做9成應該搵中介定係直接walkin銀行會多CR?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞