【eFootball 2022 討論區】(3) Season 1 Underway!

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
中SALIBA同HUGO,真係最低分果2隻
Saliba 都可能有啲用
193cm 有啲速度既幼幼
係啊,都接受到,如果第一抽中迪列特我應該唔抽
唔係D1嘅首10000名咩…定係我搞錯…
見大家講開精選中堅
其實一啲只需要升某啲項目能力嘅位置,用普通版,然後自己升會仲好

例如中堅,只需要加哂防、力、速就得,但精選會比較平均地將其他唔重要嘅能力都升,變相浪費

例如門將,精選門將可能都會升咗控球傳球
咁其實係唔係唔好抽精選比較好?等抽返LEGEND人好D?
隻game加埋都唔知有冇1萬人玩
精選你當即食唔使練
精選平靚正,一定抽

攪掂
練一隻應該要300場到
係咁玩玩到輸波都冇所謂
傳奇電腦羅馬勁到痴線
有冇人今晚係咁斷線
唔係打比賽
係menu都斷
打到和波,4:4,明明1:2,D CB企定定係度
有,應該係K社問題
場場都險勝
4:3
3:2咁
佢又冇寫 估咋
點解麥佳亞打機咁好用真人廢到
想知卡富點升好 佢樣樣都好平均咁
邊後衛 我會優先升防守>體力>速度>傳球>控球
唔該清
如果TAA 點升比較好
除GK外 所有 都已經加咗4點,仲有10點未用
我睇TAA Strength方面最弱,定我主升Strength方面比較好
Playstyle 都升到9x
用左一排覺得太慢,轉用pique
老實講呢一代唔建議升「空中力量」,除非係中堅、防中或者中鋒,否則其他位置唔洗加「空中力量」都得
因為大部分玩家都係玩地面流,大部分都係快速反擊,放直線,或者控球,玩邊路內切
加上呢代有個衝撞防守,只要唔犯規咁撞,係幾乎咩人都可以撞開,體壯球員無乜優勢,夏蘭特都一樣可以被撞開撞跌

Dream Team其中一樣最好玩嘅就係可以不斷研究戰術打法同陣式
試過4312,覺得闊度不足
試過4231,覺得攻力不足
試過442,覺得除左落底斬波,無其他進攻辦法
試過4141,覺得中後場防守力不足,有控球但入球難靠中場

依家轉玩343,試後感:
闊度有,中路攻力極強,打反擊更佳,亦可有邊路傳中,3中堅防守力更好
實際成積:暫時PVP 3戰3勝,傳奇電腦3戰3勝,其中一場大炒9-1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞