[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (127)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
本來有多過3 不過發現聽黎聽去都係3隻 所以唔哂時間
其實三隻已經好夠,輪流聽已經唔會悶
其實唔係悶
係身痕
直推完全搞唔掂
我用緊just ear都想入返隻z1r
身痕咪即係悶囉

試得新嘢多,總會搵到一隻係自己已有嘅機冇嘅感覺

到聽得多,悶悶哋攞隻舊嘢聽又會發覺隻新嘢冇呢種 feel
z1r 真係要試過啱戴先好入
差唔多錢有日本牌子,e.g. intime, artio
crinacle 講d理論野可以聽下,聽感就因人而異
e.g. Stax 佢評價麻麻,不過其實正
所以Stax 評分低
口味呢家野人人都唔同 冇話信唔信得過 睇完就算
佢啲片好好睇
之前試過唔跌同唔會唔舒服
同埋見佢made in japan所以想儲
佢dap推到算係優點 但同時表示佢係上限唔會夠另外兩隻高 即使上amp再揸盡佢都未必比多好多野出黎
可信過post76先
😂, 叻高打手稿王吹得好勁㗎,又神圈好,條線又抵,乜都係叻高有得賣。
不過可能好多人中伏,少人會睇
madoo反而我超好戴,但唔啱聲
Z1R比佢有少少難戴耳仔又唔痛
我覺得成日拎耳牛跟住同IEM比價錢同性能其實無咩意義

個情況好似成班人講緊跑車 邊部 0-100km/h 3.x秒 賣緊300萬 另一部2.X秒賣500萬之類既野 跟住有條友走埋講 "咁傻仔玩跑車 我部電單車30-40萬都可以3.X秒 駛鬼比咁多錢同資源玩跑車"
所以我係支持玩哂iem耳牛同hifi
想買新金 以過往經驗係咪短時間都唔會有得平?
印象中SONY DAP 個價幾硬
如果係行貨既話 起碼都要有現貨半年先...
何況香港行貨特別貴
計返港幣好似貴過日本同台灣五千蚊
不過SONY好似無全球保養應該都係焗俾貴D
睇你搏唔搏,有人覺得sony signature series build quality 好啲,無咁易壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞