[忍唔住笑] 無綫收視慘淡 《六點半新聞》跌到單位數

259 回覆
563 Like 3 Dislike
個套三生三世係大陸紅到仆街
點解去到香港就咁

中国人嘅口味,我地香港人識條春咩!
可能印度波麗活啲劇仲好睇都唔定!
我搵台搵唔到奇妙電視
點解去到香港就咁

中国人嘅口味,我地香港人識條春咩!
可能印度波麗活啲劇仲好睇都唔定!

大堆頭懶華麗chok樣,同古裝版韓劇有咩分別
睇見金形個樣同把聲已經要轉台

大台新聞越來越有強國新聞台浸味, 無論報導題材或主播形象令港人以為收左說粤語既央視新聞台
點解去到香港就咁

劇本本身唔得
都係我地金庸個射鵰穩陣
袁志偉正柒頭
轉播六點半左右新聞報導仲好
好多打手入曬黎
認真 呢家睇新聞邊個轉登 6點半睇
隨時睇有佢個新聞台
一係其他免費台既新聞
再唔係上網睇 連大台自己都開網上播
跌係正常 唔明有咩咁出奇
笑之前不如比較埋同類型有幾多先
唔係變盲反

sorry 有時想睇新聞都禁入新聞台睇
但係tvb報導完自己停一停諗吓就覺得由其係政府議政新聞d觀點咁撚鬼祟既

成撚日報d建制野先, 跟住就蜻蜓點水式講兩句泛民觀點就扮中立戴頭盔

結論係睇撚到頂唔順熄電視

無錯,條友講左咁多版原因都睇唔到,唔知邊個盲?
我睇有綫同now
天氣報告話乜嘢降水,笑鬼死,降頭就聽過
新聞又要睇支那女人金盈,個樣三尖八角,仲衰過央視主播

金盈好靚喎

巴打我建議你睇下有線同now
重新審視你嘅審美觀
d新聞好長時間都係照讀中共新聞稿。
唱好新聞又越黎越長,一早睇有線新聞算

第一節:CCTV
第二節:美日韓台衰野

例牌,每日都係咁

一帶一路打飛機

真係好撚核突 個個星期日夜晚係到打飛機

非洲黑鬼識煮麻婆豆腐關我地咩事
香港夠有人識煮法國菜啦
XX 熱話就講支那好野,例如共享單車幾方便咁,又唔見你報埋支那人搞到啲單車唔見曬?

北京塞車, 上海落雨, 廣州買唔到餸呢d 濕鳩野都講幾分鐘...
支那國歌>泛民拉布影響民生>中國強大>美國瀕內戰當地開餐廳嘅香港移民表示生意少三成>體育
仲想靠咩bigbigchannel
我睇達哥唔好

馬嬲app 同以前個mytv 有咩分別?
天氣報告話乜嘢降水,笑鬼死,降頭就聽過
新聞又要睇支那女人金盈,個樣三尖八角,仲衰過央視主播

涉事xxx? 攝氏就聽過
d新聞好長時間都係照讀中共新聞稿。
唱好新聞又越黎越長,一早睇有線新聞算

第一節:CCTV
第二節:美日韓台衰野

例牌,每日都係咁

一帶一路打飛機

真係好撚核突 個個星期日夜晚係到打飛機

非洲黑鬼識煮麻婆豆腐關我地咩事
香港夠有人識煮法國菜啦

而家香港新聞只有3~4分鐘, 重少過果D大龍鳳, 例如某條村路爛左2個星期, 訪問下村長咩出入唔方便攪左咁耐, 之後影大推頭起野, 最後解釋番時間長係起條可以用百年點點點, 大團圓結局
惡意抹黑?
上星期日日落雨, 仲有心情睇電視?

原來落雨收視會低,真係大開眼界

笑到仆街

好出奇咩 落雨唔炒得蛋添呀

貼堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞