[忍唔住笑] 無綫收視慘淡 《六點半新聞》跌到單位數

259 回覆
563 Like 3 Dislike
http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20170627/20069595?_ga=2.265974221.371387072.1498472957-416660246.1487557853

無綫新聞經常被批評是是但但,令到觀眾離棄,早年開始周六與周日的《六點半新聞報道》,已經試過跌到單位數收視,想不到上周一至五的收視,亦跌至近年新低點單位數,平均收視只得9.7點,約63萬觀眾,比之前一周下跌3.2點,流失約21萬觀眾,認真慘不忍睹。
另外,無綫上周播映的內地劇《三生三世十里桃花》,同樣收視慘淡,平均收視12.7點,約82萬5千觀眾,比對上一周流失16萬9千觀眾。至於之後播出的《東張西望》、《愛.回家之開心速遞》及內地劇《射鵰英雄傳》同樣收視插水。
C9都唔睇
d新聞好長時間都係照讀中共新聞稿。
唱好新聞又越黎越長,一早睇有線新聞算

第一節:CCTV
第二節:美日韓台衰野
上個禮拜日日有馬跑,好似係
仆你個街
無綫黎既喂

例牌,每日都係咁

想留意中共風向我不如等七點睇新聞聯播算

例牌,每日都係咁

一帶一路打飛機

仲有泛民拉布,土共組織抗議

例牌,每日都係咁

一帶一路打飛機

見到一帶一露,即係轉台啦屌
可能變相成為《六點半新聞聯播
原生港人仲會懷念黃應士、伍晃榮時期嘅《六點半新聞報導》
奈何仲有班毒撚日撚日係到J主播
又開POST又討論又盛
講到班c9咁有品味識罷睇cctvb,其實可能係其他娛樂多咗
12.7點
有now有有線,你仲睇tvb
雖然無綫係衰到無人有, 但我覺得新聞收視跌係因為佢自己個新聞台拉走左部份收視遮

如果香港真係有咁多人覺得無綫垃圾, 就唔會搞到今時今日咁
忍唔住笑
忍住唔笑
7點做返資訊性節目算啦
7點做返資訊性節目算啦

《開你鳩事》
7點做返資訊性節目算啦

《關你鳩事》
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞