[忍唔住笑] 無綫收視慘淡 《六點半新聞》跌到單位數

259 回覆
563 Like 3 Dislike
劇集唔洗講啦,連老母都識上網睇劇,
新聞偏頗仲要六半播歌,
聽親都轉台
體育新聞都冇

香港運動多人注意阿爺覺得係攪港獨攪山頭主義

爺你老母
第一單新聞 當日突發
第二單新聞 祖國又再送大禮 照顧香港
第三單新聞 特區政府乜乜
中間加插一段 祖國又上太空 研究成功奸27之類
第四單新聞 泛民d衰野

廣告

全節歐美日d衰野

一講立法會, 就一定係話泛民拉布, 全部動議被否決, 但又唔講泛民提過乜野動議

仲有前一兩個月, 有一單新聞係日本愛國海報中個女人原來係支那人
viuTV 6新聞由路透社做,外國同體育新聞多好多

講真由袁花將新聞部娛樂化搵班姐仔報新聞開始
已經知佢死硬

一來搵姐仔,二來真係讀CCTV+政府新聞稿,咁點解仲要睇佢?
Cable有新聞剌針,中國組;Now有政情;CCTVB只有消息人仕透露,做政府喉舌
一到親共人士講嘢,就播香港全景片段,懶係搞到啲奶共言論好有權威性咁
分析過cctvb新聞真係好蠱惑又陰濕。
夜晚十一點睇新聞睇奇妙喇

屌佢老母臭西...將香港人嘅時段夾硬俾大陸臭西新移民...我再唔認呢個係香港人嘅傳媒!
第一單新聞 當日突發
第二單新聞 祖國又再送大禮 照顧香港
第三單新聞 特區政府乜乜
中間加插一段 祖國又上太空 研究成功奸27之類
第四單新聞 泛民d衰野

廣告

全節歐美日d衰野

一講立法會, 就一定係話泛民拉布, 全部動議被否決, 但又唔講泛民提過乜野動議

仲有前一兩個月, 有一單新聞係日本愛國海報中個女人原來係支那人

轉親去新聞台,都係梁游宣誓,魚蛋革命(即係佢講既旺角暴動)既片
屌佢老母臭西...將香港人嘅時段夾硬俾大陸臭西新移民...我再唔認呢個係香港人嘅傳媒!

整走港台7:00個時段,之後播大陸劇
星期日整走城市論壇,之後搞個梁粉周日龍門陣

想當年

亞視6點新聞都係9點

整走港台7:00個時段,之後播大陸劇
星期日整走城市論壇,之後搞個梁粉周日龍門陣

最撚離譜係食飯時段播啲臭西大陸劇,啲弱智先會不斷追...連我老豆老豆都話悶都暈,日撚日播古裝...半 年 有 多 啦!

屌你老母我唔撚識欣賞你啲垃圾大陸劇,又長又煩又唔撚識啲人...識果啲應該大陸移民...!我地全家食飯唯有日日睇新聞...一係熄柒左佢!

強國臭西真係乜嘢都可以整衰晒!
想當年

亞視6點新聞都係9點

六點鐘新聞仲試過20點收視
同無綫55波
惡意抹黑?
上星期日日落雨, 仲有心情睇電視?

原來落雨收視會低,真係大開眼界

笑到仆街

好出奇咩 落雨唔炒得蛋添呀
想當年

亞視6點新聞都係9點

六點鐘新聞仲試過20點收視
同無綫55波

特登早半個鐘播搶頭啖湯
仲想靠咩bigbigchannel
我睇達哥唔好
CCTVB新聞聯播睇來把撚呀
天氣報告話乜嘢降水,笑鬼死,降頭就聽過
新聞又要睇支那女人金盈,個樣三尖八角,仲衰過央視主播
其實唔覺香港人少睇左劇
蝗會睇蝗劇
有d會睇美/日劇
c9港女鐘意睇含春韓劇

viutv之前套大衛與乜撚(唔記得)都幾好睇架

係個仆街tvb一由6叔轉手就放hea晒黎做
成個香港人晚飯時間俾佢搞灣晒

睇都呢套19踩過界真係幾就算個製作幾認真都好似先天智障兒咁, 係覺得好陰公點解要抄得咁禮義廉
認真 呢家睇新聞邊個轉登 6點半睇
隨時睇有佢個新聞台
一係其他免費台既新聞
再唔係上網睇 連大台自己都開網上播
跌係正常 唔明有咩咁出奇
笑之前不如比較埋同類型有幾多先
唔係變盲反
隨時睇有佢個新聞台
一係其他免費台既新聞
唔係變盲反

sorry 有時想睇新聞都禁入新聞台睇
但係tvb報導完自己停一停諗吓就覺得由其係政府議政新聞d觀點咁撚鬼祟既

成撚日報d建制野先, 跟住就蜻蜓點水式講兩句泛民觀點就扮中立戴頭盔

結論係睇撚到頂唔順熄電視
隨時睇有佢個新聞台
一係其他免費台既新聞
唔係變盲反

個套三生三世係大陸紅到仆街
點解去到香港就咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞