顧客購買 3 球分裝雪糕 質疑濫收費用 店方:並非客人永遠是對的

957 回覆
407 Like 35 Dislike
佢地啲pricing關我撚事咩 要由呢啲角度去解釋係咪代表佢表達得唔清楚令人誤會呀
你買一枝水10蚊 買兩枝有折$15 你會expect果兩枝水係迷你size? 梗係兩枝都正常size啦下話
又係C9想R著數諗住度縮度到最盡, 好心就咪咁L閪啦
跟住講唔嬴就又spin去話人態度唔好
三個一次買, 係平過三球分開
所以份量小d

佢又要份量多d, 又要價錢平d
本身我係估個女人想買《三細球》,分裝方便三個人share,最後發現係收三份《一大球》錢,又冇意識到自己攞住嘅係大球,貨物出門又唔肯換局住食大份先屌。

不過佢係食完之後睇到「三球」原來平啲走去屌,呢下就唔係言語誤會,係分明弱智或者搞事。
Pricing 關你撚事 咁唔駛討論啦 乜都唔關你事

你都識講啦 買兩枝有折

我依家話買三球係呢個價錢
單球就另一個價錢 幾時有話兩者有相關
兩件貨分開嫁柒頭
個list上面咁多product 係咪樣樣都要攞把尺度

on9

返去讀書啦
討論已完
買三個單餸飯,事後問點解唔係收三餸飯價錢
個西客就真嘅,食百幾蚊4雪糕計個少少

不過真係無預三球每球份量少過一球
咁9件麥樂雞每件係咪細過6件
食物有D難退貨喎
分開三個容器裝咪三個單球囉
一定係啲上年紀既女人
又麻煩又咪咪摩摩
根據連登邏輯,九件麥樂雞同六件麥樂雞係兩樣唔同product黎架,
所以九件每件細過六件係正常
你覺得有問題呀?OK,西客confirmed.
依家個客個態度就係佢如果知3球有優惠,就唔會分開叫丫麻
條友白痴,就以為自己好醒有道理

照佢D白痴理論,買香蕉船都可以分3杯
買單桶雙球,就可以叫一個用桶,一個用杯裝
只係雙桶價錢

不過職員應該一早答佢唔得,唔係去收費.
要明白呢個世界好多白痴
都唔同比喻
一種係set嚟做bundle sale
一種係單買商品嚟

無人話過bundle set等於三件單買商品㗎喎

搵人解咗三餸飯個比喻先啦
買三個單餸飯,事後點樣可以追間鋪應該收三餸飯價錢
起碼咁係有爭議點,出於誤會,嚴格上冇人係錯。大餐廳會直接收返抌咗佢,或者送畀佢就算以免拗撬。
小學畢唔到業
三球咪就係一球做基準x3 字面意思 夠唔夠相關? 間野咁度縮就咪咁寫啦 一係你就寫幾多oz
年紀大係咁。
條友都分唔清我地傾緊乜 衝出黎柒

佢個例子係 依家得樽裝水呢個product 但你買兩枝有平

而雪糕店 有兩個product
一個單球杯 另一個三球杯
無錢學咩人食呀嗅閪,返屋企自奶
邏輯消失咗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞