元朗/朗屏/洪水橋 上車盤 16 - 肯開Post未?

1001 回覆
7 Like 22 Dislike
喺嗰度住, 識住一定係睇翠韻華庭
好彩多車位
冇得泊車 咪玩
未聽過會嘈
又唔好咁講
我都想post

呢度有個柒頭之前日日吹奏世宙
我都想睇下佢點回應
(突發有圖) 岩岩旺角又有人比人追斬,現場地上及牆上均遺留下血漬,兇徒事成後逃去
https://lih.kg/3173353

點解元朗國以外嘅斬人事件就冇人喺房屋台出po
有個句講個句 我買朗屏都會笑朗屏 好過d人買左邊度就吹奏邊到
其實你如果係真警世,就唔好淨係出元朗刀會po,香港國際大刀會有唔少喺元朗國以外發生。喺房屋台po唔po都唔係問題,問題點解只出元朗,唔知以為香港人對元朗expectation 特別高咁,少少野都要開個po嚟切磋問候
你真係好笑
4 字頭 30 年內樓齡係唔係得尚悅嶺揀
支持
垃圾7頭日日吹奏世宙
中原地產元朗副區域營業經理王勤學表示,市場觀望新一份《施政報告》出台,入市態度普遍觀望。元朗區本月市況依然淡靜,累錄約10宗二手買賣成交,最多成交屬采葉庭,錄得3宗成交。

王勤學指,采葉庭13座中層E室,實用面積約460方呎,兩房間隔,內櫳企理,享開揚遠景。今年4月開價680萬元,業主見市況低迷,期間持續降價,最終累減85萬元或約12.5%,至595萬元沽出,呎價約12,935元。

原業主於2016年5月以413萬元買入單位,持貨6年轉售,帳面獲利182萬元或約44%離場。
美聯物業元朗公園南路分行高級分區營業經理徐君寶表示,元朗原築一個814實呎3房套連士多房戶,由於原業主移民急讓,故以678萬元成交,價錢比同類型單位低約2成。

徐君寶表示,該行剛促成元朗原築5座中層G室單位,實用面積814平方呎,為3房套連士多房單位,間格實用,多獲上車客垂青。據悉,原業主由於移民,故一減再減,終以678萬元獲用家承接,折合實用呎價約8,329元。原業主於2013年6月以540萬元購入物業,持有該物業逾9年,帳面獲利138萬元,期内物業上升近26%。
有無手足睇緊原築 尚悅
可以壓幾多價
呢間咁平
平到咁痴線
where
排隊30mins
魚蛋
唔係
noraml price = $8000 cls
$8329
兩房都可以砌到5百尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞